Főoldal > DIÉTA > A túl sok edzés lassítja a fogyást?

A túl sok edzés lassítja a fogyást?

edzésfogyássport
0

Írta:

A válasz: igen! Legalábbis a szakértők szerint. De mennyi edzés a túl sok?

Jessica Sepel sztárdietetikus szerint a mindennapi edzés káros, legalábbis a fogyásodat biztosan gátolja. A szakértő állítja, hogy a kliensei többsége is belesett ebbe a hibába, ezért kezdett el tanulmányokat olvasni és összefüggést keresni az étkezések és a rendszeres testedzések között.

„Ha túl sokat sportolsz, a testedben lévő kortizol stresszhormon az egekbe szökik, csakúgy, mintha a munkád vagy családi problémák miatt stresszelnél – a szervezeted a kettő között nem tud különbséget tenni! A magas kortizolszint miatt a test pedig nem tud zsírt égetni, mert a szervezeted azzal van elfoglalva, hogy a paraszimpatikus és a szimpatikus idegrendszert kiegyensúlyozza!”

59969620 - strong fit woman flipping tire in gym

Mindez azt jelenti, hogy a túlzott testedzésnek a fogyás szempontjából nem sok értelme van – maximum az izmaidat mozgatod meg vele, de a megnövekedett kortizolszint miatt az izmok befeszülése és az izomláz is gyakoribb lehet.

A szakértő szerint a napi egy órás edzés már túlzott testedzésnek számít, ezért inkább mozogjunk heti kétszer-háromszor egy órát, valamint figyeljünk oda a megfelelő étkezésre: kerüljük a cukrot, a fehér lisztet, a feldolgozott termékeket, a transzsírokat, és persze a szénsavas üdítőket is.

„Ezt már a klienseimnek is javasoltam, náluk pedig bevált a dolog! Végre beindult a fogyásuk, több lett az energiájuk, a sikertől pedig a kedvük és az élethez való hozzáállásuk is pozitív lett! Az egészséges életmód folyamatos fenntartásához ilyen sikerek kellenek, nem napi több óra izzasztó szenvedés a konditeremben!” – mondja a dietetikus szakértő.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X