Főoldal > DIÉTA > Ezért fogysz nyáron könnyebben

Ezért fogysz nyáron könnyebben

fogyásnyártáplálkozás
0

Írta:

Végre itt a nyár, a pihentető vakációk, a napozás és a végtelen koktélozások évszaka. Ez az évszak nemcsak a bulizás, hanem a fogyókúrázás szempontjából is a legjobb.

1. A jó idő kimozdulásra ösztönöz

Egy felmérés kimutatta, hogy az amerikaiak két éve rekordmennyiséget sportoltak. Ennek a 2012-es szokatlan meleg időjárás volt az oka. Ez nincs másképp Magyarországon sem, ahogy kisüt a nap és langyosabbak lesznek a hajnalok, szinte nem lehet elférni a margitszigeti futópályán, annyian rajzanak ki megmozgatni a télen elgémbredett végtagjaikat, és ledolgozni a zsírpárnákat.

Ez a tendencia az első hideg napokig folytatódik is. Kutatások bizonyítják, hogy a mozgáskedv szezonális –  az emberek tavasszal és nyáron a legaktívabbak, ősszel valamint télen pedig lustálkodnak. Használd ki a kellemes időt a kinti gyakorlatokra. Más vizsgálatok pedig azt állapították meg, hogy azok az emberek, akik az szabadidejük egy részében szabadtéri gyakorlatokat végeznek, jóval aktívabbak mint azok, akik csak az edzőteremben sportolnak. 

2. Kevésbé leszel hajlamos a kényszeres nassolásra

A tél sötét és szomorú, és ez több embernek a depresszió évszaka. Egy kutatás szerint a téli évszakban hangulatingadozástól szenvedők nagy része számolt be túlzásba vitt lakomákról az év leginkább depressziós hónapjaiban. A nagyevők többsége azt állította, hogy télen szinte ki sem mozdul otthonról, és sokan bevallották,  hogy hidegben sokkal inkább vágynak szénhidrátra, mint az év többi részében.

3. Kánikulában sokkal kevésbé vagyunk éhesek

Bár a nem kimondottan fogyókúrás fagyi és a jégkrém a nyár kedvenc ételei,  lássuk be, nyáron kevésbé van kedved kifosztani az éléskamrát. Hogy miért? A válasz egyszerű: a hőség étvágycsökkentő hatású. Kutatások szerint azok az emberek, akik a kinti hőségben dolgoznak, vagy bármilyen fizikai aktivitást végeznek, később kevesebbet ettek, mint akik a hűvösben edzettek. Tehát a tikkasztó hőség csökkenti az étvágyat, még akkor is, ha keményen dolgoztál előtte. 

4. Több szabad bőrfelüleltet társz a nyilvánosság elé

A nők jobban félnek megmutatni a testüket fürdőruhában, mint attól, hogy a fürdőszobában teljesen meztelenre kell vetkőzniük. Így meg is van a motiváció: bikiniket fel, és irány a strand!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X