A relish tulajdonképpen egy főzött, kicsit savanyú, ám kicsit édes zöldséges dzsem, ízesítő mártás, amely eredetileg Indiából származik, és a brit konyhában is népszerű.
Számos ételhez adhatsz relisht ízesítőnek, húsokhoz, burgerekbe, szendvicsekbe, de mártogatósként is kínálhatod. Mi most egy paradicsomos verziót ajánlunk.
Hozzávalók
- 1 kg paradicsom felkockázva – a legjobb a napérlelte, termelői
- 2 lila hagyma, apróra kockázva
- 150 ml extra szűz olíva olaj
- 2 teáskanál tengeri só
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 3 evőkanál apró kapribogyó
- 3 evőkanál petrezselyem aprítva
- 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
- Keverd össze egy tálban a paradicsomot, a lilahagymát, az olajat és a sót, majd tedd tapadásmentes tepsibe vagy hőálló tálba, és süsd a sütőben 10 percig, amíg enyhén megpirul.
- Ezután tedd vissza a tálba, keverd hozzá a reszelt fokhagymát, a kapribogyót, és hagyd hűlni 10 percig. Ezután keverd hozzá a petrezselymet és a balzsamecetet is.
Forrás: bbcgoodfood.com
Fotó: Getty Images