Főoldal > DIÉTA > Hogyan előzd meg a késő esti nassolást?

Hogyan előzd meg a késő esti nassolást?

éjszakai nassoláskéső esti étkezés
0

Írta:

Ha hajlamos vagy rá, hogy vacsora után vagy éjszaka nassolj, akkor érdemes kipróbálnod a következő tippeket, hogy leszokhass erről.

Rendszeres étkezés

Az egyik legjobb módszer, hogy megelőzd az éjszakai evést, ha nem hagysz ki étkezéseket. Ha kimarad az étkezés, az nagyobb kockázatot jelent arra nézve, hogy leesik a vércukrod, ami arra késztethet, hogy este túledd magad. A cél ehelyett a napi 3 főétkezés, és 1-2 kisétkezés.

Tartsd távol a kedvenc nassolnivalóidat

Ha nincsenek szem előtt a kedvenc nasijaid, nem is fogod megenni ezeket. Ha este szívesen nassolsz egy kis ropit, sós rágcsát a kedvenc sorozatodat nézve, vagy csokit, édességet lefekvés előtt, akkor a legegyszerűbb, ha ezeket meg sem veszed. Ehelyett töltsd fel a konyhát és a kamrát egészséges ételekkel, és ha szükséged van egy kis esti nasira, ezek közül válassz.

Törd meg a rossz szokást egy újjal

Ha minden este a konyhában találod magad, és nasit keresel az esti sorozatod mellé, akkor hagyj fel egy-két hétre at esti sorozatozással, amíg meg nem szűnik a nassolási szokásod. Vacsora után válassz inkább egy könnyű testmozgást, például sétát, vagy valamilyen pihentető dolgot, mint egy lazító fürdő és zenehallgatás, vagy egy jó könyv olvasása.

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X