Ezentúl nem kell kerülnöd a babos ételeket.
A hüvelyesek fehérjében, rostban, vasban gazdagok, nagyon egészséges élelmiszerek. Azonban sajnos gyakran puffasztanak. Azonban létezik néhány trükk, így bátran fogyaszthatod ezeket az ételeket.
Válaszd a megfelelőt
A fekete bab és a lencse könnyebben emészthetők, érdemes először ezekkel próbálkozni. A nehezebben emészthető hüvelyesek pedig a csicseriborsó, a vesebab, a haricot bab.
Áztatás
A száraz babot áztasd hideg vízben legalább 8 órán át, vagy akár egy éjszakán keresztül. Ezután szűrd le, főzd 30-45 percig friss vízben, majd ezután szűrd és öblítsd le, mielőtt használod. Ez a főzési technika segít, hogy csökkenjen a babban a gázt okozó oligoszacharid mennyisége.
Válaszd a száraz babot
A száraz bab könnyebben emészthető, mint a konzerves változat, ezért érdemes ezt a fajtát használnod. Általában még olcsóbb is ez a fajta. Ha mégis konzervet használsz, ne felejtsd el leönteni a levét, és leöblíteni a babot, így könnyebben emészthető lesz.
Fokozatosság
A babféléket, hüvelyeseket fokozatosan add az étrendedhez, és kis adagokban fogyaszd ezeket az ételeket az elején, hogy szervezeted hozzászokjon.
Ne önmagában edd
A bab emésztését megkönnyítheted, ha könnyen emészthető gabonafélékkel fogyasztod együtt, mint például a rizs. Az emésztést könnyíthetik az olyan fűszerek is, mint a kurkuma vagy a gyömbér.
(VIA)
Fotó: Getty Images