Főoldal > DIÉTA > Az 5 legrosszabb étel, amit megehetsz

Az 5 legrosszabb étel, amit megehetsz

diétaegészségtelen ételélelmiszerétkezésfogyáspékáru
0

Írta:

A következő ételekre többet ránézni sem bírsz majd, ha ezt elolvasod!

Az egészségtelen ételek az elmúlt években teljesen általánossá és elfogadottá váltak: már minden szupermarketben könnyen hozzájuk lehet jutni, annak ellenére, hogy rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak. A következő élelmiszerek a legrosszabbak közé tartozik: nagy ívben kerüld el őket, ha jót akarsz a testednek!

Mikrós popcornok

A mikrohullámú sütőben elkészíthető pattogatott kukoricák papírzacskója olyan kémiai vegyszerekkel van bevonva, amelyek meggátolják a papír összeragadását. Ezzel semmi probléma nem lenne, ha a tudósok 2012-ben nem bizonyították volna be, hogy ezek a vegyületek károsítják az immunrendszert és a szívműködést is. A tapadásgátló bevonatok ráadásul a magas koleszterinszinttel, a spermahiánnyal és a meddőséggel is összefüggésbe hozhatóak!

Salátaöntetek

A mesterségesen színezett salátaöntetek sokszor tartalmaznak titánium-dioxidot, ami az emberi szervezetbe kerülve toxikus anyagokat bocsát ki. Ezt a fehérítő képességgel is rendelkező anyagot sok temperába és falfestékbe, valamint naptejbe is szokták keverni, elfogyasztva pedig különböző hasi fájdalmakat (például gyomorégést, székrekedést, puffadást és savtúltengést) is okozhat.

Szeletelt, üveges gomba

Félkilónyi, üveges, szeletelt gomba akár 19 darab csontkukac lárvát és 74 darab atkát is “tartalmazhat”. Bár ezek az élőlények csak nagy teljesítményű nagyítóval vehetőek észre, az elfogyasztásuk után pattanásokkal, begyulladt szőrtüszőkkel, kiütésekkel és göbökkel lehetünk tele, ugyanis kedvezőtlenül befolyásolják az emberi szervezet faggyútermelését.

Tejszelet

Amellett, hogy tele van cukorral és csak úgy pakolja rád a kilókat, mondunk még egy érvet, amiért sose vegyél belőle: tele van kasztóreummal, azaz hódzsírral! Jól olvastad! Eredetileg csak parfümökbe és szépségipari termékekbe használták a kasztóreumot, de az elmúlt évtizedekben egyre több cég manipulálja vele a vaníliás és a málnás ízű tejtermékeket, valamint a tejszeletekben lévő krémbevonatokat is.

Csomagolt kenyerek és péksütemények

Az előrecsomagolt péktermékekben az a rossz, hogy gyárban készítik őket, de akár több hétig is elállnak – ezzel ellentétben a frissen sütött pékáruk pár nap alatt megpenészednek. Nemrég viszont kiderült, hogy ezeknek a gyári péktermékeknek a többségében cisztein aminosav található, amit könnyen ki lehet vonni az emberi hajból és a kacsatollakból is. Ha belegondolsz, hogy minden egyes csomagolt pékáru elfogyasztása után tollat vagy emberi hajat eszel, biztosan nem fogsz többet belőlük venni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X