Főoldal > DIÉTA > Ezeknek az ételeknek köszönhetik a koreai nők karcsú alakjukat

Ezeknek az ételeknek köszönhetik a koreai nők karcsú alakjukat

karcsúságkimchikoreai nők
0

Írta:

A koreai nők alakja tényleg irigylésre méltó. Nézzük, milyen ételeknek köszönhetik mindezt!

Kimchi

A kimchi leginkább a savanyúságokhoz hasonlít. Ez az étel tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így immunerősítésre is alkalmas. A koreai nők a kimchit gyakran teszik salátákba és levesekbe, illetve főtelek mellé is szívesen fogyasztják.  Nagyon alacsony a kalóriatartalma, így bátran, mennyiségi korlát nélkül fogyaszthatjuk. Egy kutatás bebizonyította, hogy rendszeres fogyasztása csökkenti a testsúlyt, a testzsírszázalékot, valamint a vércukorszintet.

Fresh Kimchee in glass bowl

Bibimbap

A bibimbap egy igazán laktató egytálétel, ami rizsből, babcsírából, spenótból, tojásból, répából, gombából, és koreai chilivel ízesített marhahúsból áll. A különleges chiliben található kapszaicin arra ösztönzi a szervezetet, hogy energiát égessen, enyhíti az éhségérzetet, és fokozza az anyagcserét is.

Bowl of bibimbap on the wooden table

Naengmyeon

A Naengmyeon egy koreai leves, aminek igen alacsony a kalóriatartalma, ennek ellenére azonban, igen laktató. Kerül bele savanyúság, pácolt retek, uborka, tojás, marhahús alaplé, továbbá búza- és gluténmentes, alacsony glikémiás indexű hajdinatészta. Az utóbbi nemcsak azért fantasztikus,  mert gluténérzékenyek is fogyaszthatják, hanem azért is, mert a hajdinának a többi gabonaféléhez képest csaknem 26%-kal magasabb a rosttartalma, így már kis mennyiségben fogyasztva is jó hatással van az emésztőrendszerre.

Cold noodles are Korean dishes, cold noodles made from beans and beef soup.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X