Főoldal > DIÉTA > Ez az 5 legtutibb karcsúsító szokás

Ez az 5 legtutibb karcsúsító szokás

diétaéletmódétkezésfogyáskarcsúságrendszerességszokás
0

Írta:

Vedd fel az életedbe ezeket a szokásokat: nem fogod megbánni, hiszen segítenek, hogy karcsúbb legyél, mint valaha!

1. Ne tömd tele magad!

A rohanó életünkben az evésre is kevés idő marad, ezért jártunkban-keltünkben bedobunk mindenfélét, ami a kezünk ügyébe kerül. Nem rágjuk meg rendesen az ételt, ezzel az emésztésünknek is feladjuk a leckét. Az egészséges ember, még ha szűkös időkeretek közt is, de odafigyel az étkezésére, jól megrág és élvez minden falatot, így kevesebbet is fog enni, mintha 10 perc alatt magába tömne mindent.

2. Reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy koldus!

Ezt a mondást már rengetegszer hallhattuk. Nem csoda, hiszen az ősi, indiai ayurvédikus táplálkozás is nagyjából ezen alapszik. Úgy vélik, az emésztés a délelőtti, déli órákban a legintenzívebb, így akkor kell a kalóriadús ételeket magunkhoz venni, majd a nap előrehaladtával egyre csökkenteni, vagy éppenséggel száműzni a nehéz ételeket, és vacsorára már csak valami nagyon könnyűt fogyasztani, mert akkor már eléggé lelassul az emésztés.

fogyaszt2.jpg ()

3. Meditálj!

Kezdd a napot meditációval! Ha kezdő vagy, akkor indíts 5-10 perces meditációval Ülj lótuszülésbe, vagy, ha az nem megy, a sima törökülés is megteszi, a lényeg, hogy kényelmesen ülj. Ezek után fókuszálj a légzésedre. Eleinte nehéz lesz, hogy huzamosabb ideig csak egy dologra koncentrálj, de amint belejössz, egyre több időt leszel képes egy helyben egy dologra fókuszálni.

4. Eddz hetente ötször!

Elfoglalt emberként bizonyára neked is nehéz a napirendedbe beillesztened az rendszeres edzést. De egy kis szervezéssel nem lehetetlen. Íme néhány tipp:

– Tornázz otthon!
Ruházz be egy edzőgépre, például egy elliptikus trénerre, mely a láb a fenék és a karizmokat is megmozgatja. Ha ez nem megy, akkor még mindig tornázhatsz otthon DVD-re, lehet az aerobik vagy éppen Pilates. Ami a szívedhez közelebb áll.

– Sétáljatok közösen!
Ütemezd be a kedvenc szomszédoddal vagy a barátaiddal, hogy minden nap sétáltok vagy futtok közösen legalább 20 percet.

– Jógázz hetente kétszer!
A jóga nemcsak erősít, és hajlékonnyá tesz, hanem a lélekre is jótékony hatással van. Kezdd a napot egy kis jógával. A jógát órán is elsajátíthatod, de már számos DVD és könyv is jelent meg e témában. Csak győzz válogatni!

5. Igyál meleg, citromos italt!

Már anno a tradicionális kínai orvoslás is felismerte a citrom jótékony hatását. Egyrészt tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, és még a fogyásban is segít. Tisztítja a testet. Ha rendszeresen használod, segít a májat méregteleníteni, és kiűzi a fölösleges melléktermékeket is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X