Főoldal > MOZGÁS > 7 szuper jógatrend, amit próbálj ki!

7 szuper jógatrend, amit próbálj ki!

ászanaedzésirányzatjógajógatrendmozgáspózsporttrend
0

Írta: and

Akár profi jógi vagy, akár kezdő, van néhány új jóga és meditációs trend, melyet

Akár profi jógi vagy, akár kezdő, van néhány új jóga és meditációs trend, melyet érdemes kipróbálni. A rendszeres jóga javítja a fizikai és mentális állapotot, segíti a súlycsökkenést és megőrzi a szépséget. A meditáció pedig csökkenti a stresszt és szorongást. Próbáld ki a jógát és meditációt, hogy a legegészségesebb éved a 2015-ös legyen!

1. Gyógyító hangok

Ha gyakran érzed, hogy szorongsz, akkor ez neked való. Nagyon erőteljes és eleven edzésprogram. A hangok segítenek a módosult tudatállapot elérésében, harcolnak a stresszel és segítenek megtalálni a lelki békét. Rendszeresen végzett gyakorlatok esetén meglepő változást tapasztalhatsz a gondolkodásmódodban is. Sőt, segít megtanítani az élet problémáinak kezelésében.

2. Reiki

A 20. század elején alakult ki mint egy gyógyító energia. A reiki egy egyszerű módja, hogy pihenj és új lendülettel töltsd fel a tested. Egyesek úgy gondolják, hogy segít az életszínvonal növelésében és az érzelmi trauma leküzdésében. Könnyű megtanulni és alkalmazni, nem igényel nagy erőfeszítést. A reiki 2015 egyik legnagyobb trendje, pedig már évek óta ismerjük.

3. Víz alatti jóga

Az egyik legfelkapottabb 2015-ben a víz alatti jóga. Bár valamivel nehézkesebb a kivitelezés, de egyszerre élvezheted a jóga pozitív hatását és a búvárkodás kalandját. Például a lótuszülés a víz alatt olyan élmény, mintha lebegnél. Bónuszként még a víz alatti tengeri lényeket is megcsodálhatod.

jogatrend2.jpg ()

4. Irodai jóga

A folyamatos rohanás és mozgásszegény életmód rontja az egészséget és a várható élettartamot is csökkentheti. A mozgásszegény életmód növeli a stresszt és akár súlyos depressziót is okozhat. Természetesen nem az asztalodon kell tornászni, de meg kell találni azt a néhány gyakorlatot, melyet az ebédszünetben is el lehet végezni. Ezzel javítod a testtartásod, feltöltöd magad energiával és hosszabb, boldogabb élete biztosítasz magadnak!

5. Gyerek jóga

Ki mondta, hogy a jóga csak felnőtteknek való? A gyerekek is nyugodtan csinálhatják! A rendszeres jógázás segíthet a gyerekeknek, hogy jobban teljesítsenek az iskolában és egészségesebbé váljanak. A rendszeres testmozgás segít a gyerekeknek egészséges szokások kialakításában és magasabb elvárásokat támasztani magukkal szemben. Manapság sok kifejezetten gyerekeknek szánt jógaóra található, de az egyszerű gyakorlatokat otthon, együtt is el lehet végezni.

6. Élő zenés jóga

Ha szeretnéd elmélyíteni a jógázásod és csökkenteni a stressz-szinted, próbáld ki élő zenével! Manapság elég sok stúdió hirdet meg élőzenés jógaórát. Lehet, hogy ez lesz az első, de megéri kipróbálni, éretni fogod a különbséget!

7. Helyreállító jóga

Ha egy szuperaktív ember vagy, aki egy percig sem bír megülni a fenekén, a helyreállító jógát nem neked találták ki. De azért adj neki egy esélyt! A helyreállító jóga sok-sok kelléket használ: szempárnák, párnák, hevederek és megköveteli, hogy a szokásosnál tovább maradj nyugton! Amikor először kipróbálod, lehet, hogy unalmasnak tartod majd. Viszont egy stresszes nap után lehet, hogy ezt fogod választani, mert nagyon hatékonyan nyugtat meg és pihentet.

A jóga számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, melyekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Pedig remek módja, hogy feltöltődj: testben és lélekben is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X