Főoldal > DIÉTA > Vizsgálat indult Kasza Tibi fogyasztóporai ellen

Vizsgálat indult Kasza Tibi fogyasztóporai ellen

challengeétrendkiegészítőkasza tibi
0

Írta:

A versenyhivatal vizsgálatot indított a Challenge étrendkiegészítők forgalmazójával szemben, vagyis Kasza Tibi ellen.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Challenge étrendkiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mivel a cég vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő „Challenge életmódváltó rendszert” – közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.

A hivatal gyanúja szerint a cég honlapján, közösségi oldalain, és Kasza Tibor oldalain is jogsértően azt a benyomást keltik a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására. Ilyen reklámszövegekkel, mint például: „Csökkenti a szív és érrendszeri betegségeket, az érelmeszesedést és a daganatos megbetegedéseket.”

A GVH szerint a reklámok szövegei is hasonlóan megtéveszthetőek lehetnek, különösen az egészségre gyakorolt hatásokra vonatkozó állításaik. A cég emellett megalapozatlan, megtévesztő információkat közöl egyes termékek összetételéről is (pl. „cukormentes”, „mindenmentes”).

Fontos azonban tisztázni, hogy jelenleg csak elindult az eljárás, ami még nem jelenti azt, hogy jogsértést elkövetett volna el a cég.

Forrásunk volt. 

Címlapkép: Instagram


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X