Főoldal > DIÉTA > Bűntudatmentes desszertek, amelyeket beépíthetsz a diétádba

Bűntudatmentes desszertek, amelyeket beépíthetsz a diétádba

csokidesszert
0

Írta:

Ha édesszájú vagy, kötelező kipróbálnod ezeket a finomságokat, garantáltan el fognak csábulni az ízlelőbimbóid !

Két ínycsiklandó édesség receptjét hoztuk el nektek: a csokis csók és az alacsony zsírtartalmú brownie készítését, amelyek garantáltan elnyerik a tetszésedet.

Csokis csók

Ennek a finomságnak olyan íze van, mint az étcsokinak, és csak tőled, azaz a sütési időtől függ, hogy ropogós vagy kicsit puhább lesz . Próbáld ki így is, úgy is!

Előkészítési idő: 20 perc

Teljes idő: 1 óra

Adag: 24

Hozzávalók:

– ½ csésze cukrozatlan kakaópor

– 1 csipet só

– ½ csésze nyírfacukor

– 3 tojásfehérje

– 1 teáskanál tejszín

– 1 teáskanál vanília kivonat

– porcukor a díszítéshez (nyírfacukorból darálva)

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra. Béleljünk ki két nagyobb tepsit sütőpapírral.

2. Egy kis tálban keverjük össze a kakaót, a sót és ¼ csésze cukrot. Robotgéppel verjük fel a tojásfehérjét és a tejszínt, majd adjuk hozzá a maradék ¼ csésze cukrot, és addig folytassuk a keverést, amíg fényes, merev csúcsokat nem tudunk kihúzni a habból. Ezután adjuk hozzá a kakaós mixet és a vanília kivonatot.

3. Egy teáskanállal szaggassunk a sütőlapokra kis adagot a habcsókból, egymástól legalább 2 cm távolságra. Süssük 25 percig, ha puhán szeretjük, és 40 percig, ha ropogósan.

4. A lehűlt sütiket szórjuk meg a porcukorral.

Mit tartalmaz 1 adag? 24 kalória, 1g fehérje, 6g szénhidrát, 1g rost, 0,3g zsír, 13 mg nátrium.

Alacsony zsírtartalmú brownie

Hála az almaszósznak, amely felváltja a vajat, ez a süti kakaós, puha és minimális zsírt tartalmaz .

Előkészítési idő: 15 perc

Teljes idő: 45 perc

Adag: 32

Hozzávalók:

– ½ csésze teljes kiőrlésű liszt

– ¾ csésze cukrozatlan kakaópor

– ½ teáskanál sütőpor

– ¼ teáskanál só

– 3 tojásfehérje

– 2 tojás, enyhén felverve

– 1 csésze nyírfacukor

– ½ csésze barna cukor

– ⅔ csésze édesítetlen almaszósz

– 2 teáskanál vanília kivonat

– ½ csésze durvára vágott dió

– porcukor a díszítéshez (nyírfacukorból darálva)

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjünk ki egy közepes méretű tepsit.

2. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy közepes tálban.

3. Egy nagy edényben verjük fel a tojásfehérjét, amíg habos nem lesz. Óvatosan adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a nyírfacukrot és a barna cukrot. Kavarjuk össze, majd öntsük bele az almaszószt, a vanília kivonatot és a lisztes keveréket. Végül adjuk hozzá a diót is.

4. Az elkészült masszát öntsük az előkészített tepsibe, majd süssük 30 percig. Akkor jó, ha a közepe egy kicsit folyós marad . Díszítésként hintsük meg porcukorral.

Mit tartalmaz egy adag? 72 kalória, 2g fehérje, 14g szénhidrát, 1g rost, 1,9g zsír, 38 mg nátrium.


További cikkeink a témában