Ha édesszájú vagy, kötelező kipróbálnod ezeket a finomságokat, garantáltan el fognak csábulni az ízlelőbimbóid !
Két ínycsiklandó édesség receptjét hoztuk el nektek: a csokis csók és az alacsony zsírtartalmú brownie készítését, amelyek garantáltan elnyerik a tetszésedet.
Csokis csók
Ennek a finomságnak olyan íze van, mint az étcsokinak, és csak tőled, azaz a sütési időtől függ, hogy ropogós vagy kicsit puhább lesz . Próbáld ki így is, úgy is!
Előkészítési idő: 20 perc
Teljes idő: 1 óra
Adag: 24
Hozzávalók:
– ½ csésze cukrozatlan kakaópor
– 1 csipet só
– ½ csésze nyírfacukor
– 3 tojásfehérje
– 1 teáskanál tejszín
– 1 teáskanál vanília kivonat
– porcukor a díszítéshez (nyírfacukorból darálva)
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra. Béleljünk ki két nagyobb tepsit sütőpapírral.
2. Egy kis tálban keverjük össze a kakaót, a sót és ¼ csésze cukrot. Robotgéppel verjük fel a tojásfehérjét és a tejszínt, majd adjuk hozzá a maradék ¼ csésze cukrot, és addig folytassuk a keverést, amíg fényes, merev csúcsokat nem tudunk kihúzni a habból. Ezután adjuk hozzá a kakaós mixet és a vanília kivonatot.
3. Egy teáskanállal szaggassunk a sütőlapokra kis adagot a habcsókból, egymástól legalább 2 cm távolságra. Süssük 25 percig, ha puhán szeretjük, és 40 percig, ha ropogósan.
4. A lehűlt sütiket szórjuk meg a porcukorral.
Mit tartalmaz 1 adag? 24 kalória, 1g fehérje, 6g szénhidrát, 1g rost, 0,3g zsír, 13 mg nátrium.
Alacsony zsírtartalmú brownie
Hála az almaszósznak, amely felváltja a vajat, ez a süti kakaós, puha és minimális zsírt tartalmaz .
Előkészítési idő: 15 perc
Teljes idő: 45 perc
Adag: 32
Hozzávalók:
– ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
– ¾ csésze cukrozatlan kakaópor
– ½ teáskanál sütőpor
– ¼ teáskanál só
– 3 tojásfehérje
– 2 tojás, enyhén felverve
– 1 csésze nyírfacukor
– ½ csésze barna cukor
– ⅔ csésze édesítetlen almaszósz
– 2 teáskanál vanília kivonat
– ½ csésze durvára vágott dió
– porcukor a díszítéshez (nyírfacukorból darálva)
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjünk ki egy közepes méretű tepsit.
2. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy közepes tálban.
3. Egy nagy edényben verjük fel a tojásfehérjét, amíg habos nem lesz. Óvatosan adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a nyírfacukrot és a barna cukrot. Kavarjuk össze, majd öntsük bele az almaszószt, a vanília kivonatot és a lisztes keveréket. Végül adjuk hozzá a diót is.
4. Az elkészült masszát öntsük az előkészített tepsibe, majd süssük 30 percig. Akkor jó, ha a közepe egy kicsit folyós marad . Díszítésként hintsük meg porcukorral.
Mit tartalmaz egy adag? 72 kalória, 2g fehérje, 14g szénhidrát, 1g rost, 1,9g zsír, 38 mg nátrium.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |