Főoldal > ÉTRENDEK > 3 szuper Buddha-tál recept

3 szuper Buddha-tál recept

buddha-táléletmódétrendrecept
0 0

Írta:

Ha még nem készítettél soha Buddha-tálas fogást, ezeket muszáj kipróbálnod!

A Buddha-tál valójában a vegán étrendből származik, de az egyéb, egészségtudatos diétát követők is rátaláltak már erre a fogásra. Eredetileg azért találták ki, hogy az összes fontos tápanyagot egy tálba tudják tenni: a gabonaféléket, nyers és sült, főtt zöldségeket, növényi fehérjéket és zsírokat, illetve a fűszereket, ízesítőket.

Nevét pedig onnan kapta, hogy maga Buddha állítólag csak egészséges, tiszta, tápláló ételeket fogyasztott – a Buddha-tálba, na meg a receptekbe pedig éppen ilyen alapanyagok kerülnek. Ha te is kipróbálnád, nincs más dolgod, mint szerezni egy mély leveses vagy müzlis tálat, és választani egyet az alábbi receptek közül!

Marokkói csicseriborsó tál

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 3 evőkanál olíva olaj
  • fél fej vöröshagyma szeletekre vágva
  • 2 teáskanál harissa szósz
  • 1 teáskanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 teáskanál paprika
  • fél teáskanál fahéj
  • só és bors ízlés szerint
  • ¾ csésze bulgur
  • 2 csésze konzerv csicseriborsó
  • 1 csésze paradicsom felkockázva
  • 1 és fél csésze víz
  • 8 csésze csíkokra szelt kelkáposzta
  • 2 avokádó vékonyan felszelve
  • 1 csésze görög joghurt
  • friss mentalevél

Elkészítés:

  1. Sós vízben főzd meg a bulgurt, egy másik edényben pedig a csíkokra szelt káposztát.
  2. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát. Add hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót, majd egy rövid pirítás után a sűrített paradicsomot, a harissát és a fűszereket, öntsd fel a vízzel, és főzz belőlük sűrű mártást.
  3. A görög joghurtot keverd össze egy kevés friss mentalevéllel.
  4. A tálad úgy állítsd össze, hogy kerüljön belőle a bulgurból, mellé a káposztából, ezekre egy adag a mártásból, majd tedd rá a szeletelt avokádót, a végén pedig kanalazz rá egy keveset a mentás joghurtból.

Csirkés-rizses tál tahinival

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • ¾ csésze vadrizs
  • 3 csésze víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 sárga cukkini fél karikákra vágva
  • fél kg kelbimbó
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • fél kg csirkemell filé
  • 2 csésze rukkola
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál gyömbér por
  • 1/3 csésze tahini szósz
  • 1/3 csésze víz

Elkészítés:

  1. A vadriszt főzd fogkeményre, egy másik edényben pedig főzd meg a kelbimbót.
  2. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd süsd meg ezen a csirkemellet, sóval, borssal és gyömbérrel. Ha elkészült, a visszamaardt olajon pirítsd meg a cukkini szeleteket, sóval, borssal és fokhagymával.
  3. A tahinit és az 1/3 csésze vizet keverd össze.
  4. A tálad úgy állítsd össze, hogy kanalazz bele a rizsből, emellé tegyél csirkemell szeleteket, kelbimbót és cukkinit, és egy keveset a rukkolából. A végén az egészet locsold meg a tahinis öntettel.

Vietnámi garnélás cukkini tésztás tál

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 3 teáskanál halszósz
  • 2 teáskanál rizsecet
  • 1 lime leve
  • fél csésze víz
  • 1 evőkanál olaj
  • fél kg cukkini, vékonyra gyalulva
  • fél kg konyhakész garnéla
  • negyed kg uborka
  • friss menta levél
  • friss bazsalikom levél
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Keverd össze egy tálban a fokhagymát a cukorral, a lime levével, a halszósszal, a rizsecettel és a fél csésze vízzel, majd pácold ebben a konyhakész garnélát.
  2. Hevíts olajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg ezen a cukkinitésztát. A visszamaradt olajon pirítsd meg a garnélát.
  3. Az uborkát szeleteld fel, és keverd össze a bazsalikom és menta levelekkel.
  4. A tálat úgy állítsd össze, hogy tegyél bele a cukkini tésztából, a garnélából, majd a tetejére halmozz a zöldségből egy adagot.

Via


További cikkeink a témában