Főoldal > ÉTRENDEK > A ropogós cseresznye a fogyásod is segíti

A ropogós cseresznye a fogyásod is segíti

cseresznyeegészséggyümölcsfogyasztás
0

Írta:

Nem mintha kéne plusz indok a piros nyári gyümölcs fogyasztására, jöjjön most mégis néhány tény, ami bebizonyítja, milyen egészséges is a cseresznye.

Hozzájárul a fogyáshoz

Mivel a cseresznye rostban gazdag, hozzájárul a bélrendszer normális működéséhez. Vízhajtó hatása is van, vitaminjai és ásványi anyagai pedig feltöltenek energiával. Természetesen előforduló cukor van benne, ami növeli a jókedvet.

Ápolja a szíved

A keringési rendszerre és a szívműködésre kifejtett pozitív hatásai tudományosan bizonyítottak. Ha rendszeresen fogyasztjuk, csökkenthetjük vele az agyvérzés kockázatát is. Mivel piros bogyós gyümölcs, bőven raktároz antociánt, ami rugalmassá teszi az érfalakat.

Segít aludni

Ha lefekvés előtt bedobunk egy marék cseresznyét, könnyebben álomba szenderülünk majd, a benne lévő melatonin miatt. Ez a hormon segíti a nyugodalmas alvást.

Megfiatalítja a bőrt

Ha sokat eszünk belőle, a bőrünk is örülni fog neki: lassulnak az öregedési folyamatok, a kötőszövetek anyagcseréje is felgyorsul. A bőr rugalmas, fiatalos lesz.

Tisztítja a vért

A nem megfelelő étrendektől megnövekszik a szervezetben a húgysav mennyisége, amit ugyan gyógyszerekkel is csökkenthetünk, de sokkal jobban tesszük, ha cseresznyével harcolunk ellene. A piros gyümölcs ugyanis vértisztító hatású.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X