Főoldal > ÉTRENDEK > Ezeknek az ételeknek meglepően nagy a kalóriatartalma

Ezeknek az ételeknek meglepően nagy a kalóriatartalma

fogyáskalória
0

Írta:

Érdemes odafigyelni, mert még az egészségesnek hitt ételekben is rejtőzhetnek igen magas kalóriák.

Brie sajt

A francia, zsíros lágysajt igazából abszolút nem akar minket megtéveszteni a kinézetével. Nem is szabad túl sokat csalni ezzel a sajttal diéta alatt, ugyanis csak egy harapás (egy átlagos falat nagyjából 14 grammot jelent a legtöbb ételből) már 48 kalória bevitelét jelentheti.

Mozzarella

Ez már egy fokkal “diétásabb” sajtnak tűnik, főleg, ha azt hisszük, hogy a light verzióval még többet spórolhatunk az energiabevitelen. Pedig egy falat mozzarella bizony 45 kalóriát tartalmaz. Az egy falat amúgy megegyezik egy darab mini sajtgolyó elfogyasztásával.

Fetasajt

Még egy sajt jön, ráadásul egy olyan fajta, amit még egészséges és diétás receptek is gyakorta bevetnek. Pedig a görög salátában is imádott, morzsolható sajtból egy falattal plusz 37 kalóriát viszünk be.

Lazac

A hal önmagában szerencsére abszolút nem kalóriadús étel (egy falat csak 15 kalóriát jelent), azonban ha emellett döntünk, kerüljük a különböző tejszínes szószokat, mert ezekben átlagosan 25 extra kalória rejtőzik. A natúr, alaposan átsütött lazafilé önmagában vagy minimális körettel a legjobb.

Dió

Meglepő, hogy egy egész dióban 13 kalória van. Míg fontos növényi fehérjeforrás lehet, nassolni vagy odafigyelés nélkül falatozni belőle nem érdemes, mert nagy öngólt rúghatunk vele magunknak.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X