Főoldal > FOGADOM > Tényleg létezik “szépítő alvás” vagy ez csak mítosz?

Tényleg létezik “szépítő alvás” vagy ez csak mítosz?

alvásszépítő alvásszépség
0

Írta:

Valóban szebben leszünk pár óra alvástól? A legújabb kutatások szerint igen, ezért ma este is érdemes lesz korán ágyba bújnod!

Veled is megtörtént már, hogy egy fontos találkozó vagy munkainterjú előtti éjszakán órákon át csak forgolódtál az ágyadban és nem jött álom a szemedre? Ha igen, valószínűleg minden praktikát kipróbáltál már a jobb alvás érdekében – a professzorok szerint pedig nem is hiába! Az alvás ugyanis nem csak hasznos és kulcsfontosságú, de szépítő hatással is van a szervezetre!

Ezt a legfrissebb kutatások eredményeiből tudják, hiszen bizonyossá vált, hogy a szervezet minden egyes részének – legyen szó idegekről, izmokról, csontokról vagy bőrfelületekről -, szüksége van a regenerálódásra. Amennyiben viszont ez nem jön létre, a normálistól rosszabb egészségügyi állapotba kerülünk. Elég ijesztően hangzik, nem igaz?

A bőr szépsége értelmében ez egyébként azt jelenti, hogy ha nem pihenjük ki magunkat eléggé, akár pár hét alatt is éveket öregedhetünk, mert a bőr alsó felületeiben lévő cellák nem tudnak eléggé feltöltődni – ez pedig egyre mélyebb ráncokat eredményez a szemek, az orcák, a száj, a nyak és a dekoltázs környékén.

Ha pedig mindez nem lenne elég, az alváshiány miatt kialakuló stressz is csak tovább rontja a bőr állapotát: az “öregedési” ráncokért felelős kortizol stresszhormon ugyanis nem kíméli az arcbőrt – fakóvá, élettelenné, sápadttá, sérülékenyebbé és ráncosabbá teszi azt, mely ellen még a legdrágább krémek használatával sem lehet sokat tenni.

Amennyiben tehát eddig kétségeid merültek fel a “szépítő alvás” tekintetében, megnyugtathatunk: a napi 8 óra alvás nemcsak az egészségednek, hanem a szépségednek is jót tesz! Igyekezz tehát minél több időt alvással tölteni – az arcbőröd is meg fogja hálálni!


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X