Főoldal > FOGADOM > Ez a 4 legjobb zsírégető jógapozíció

Ez a 4 legjobb zsírégető jógapozíció

fogadomjógajógapózokmozgás
0

Írta:

A legtöbb ember nem a jógát választja, ha fogyni akar – nagy kár is érte! Hogy miért? Ez a 6 zsírégető jógapozíció úgy szabadít meg a kilóktól, mint semmi más!

Lefelé néző kutya

Ereszkedj le négykézlábra, helyezed a tenyereid vállszélességben a földre, óvatosan nyisd szét az ujjaidat, majd óvatosan nyomd fel a csípődet az ég felé. Fontos, hogy a gyakorlat közben minél jobban próbáld meg kiegyenesíteni a lábaidat, mert ez a jógapóz csak így lesz helyesen kivitelezve! A lefelé néző kutya pozíció során úgy kell kinéznie az egész testednek, mint egy nagy nyomtatott V betűnek.

Ez a póz egyébként a jógázók (és az ülőmunkát végzők) egyik kedvenc gyakorlata, mert egyszerre nyújtja meg a kar- és lábszalagokat, valamint lazítja el a vállizmokat.

Plank póz

A világ egyik legnehezebb hasizomgyakorlatának tartják a következő jógapozíciót, melyet nagyon könnyű elrontani, úgyhogy figyelj a pontos leírásra!

Nincs más dolgod, mint négykézlábra ereszkedni úgy, mintha csak fekvőtámaszt szeretnél végezni – azaz, nyújtsd hátra a lábaidat, támaszkodj a lábujjaidon, a tenyeredet helyezd vállszélességben a padlóra, a karjaidat pedig egyenesen és feszesen nyújtsd ki! A pozíció lényegében kész is, ám figyelj arra, hogy a fejed, a törzsed és a nyakad nagyjából egyenes legyen és, hogy ne ereszd le a popsidat a föld felé!

Lótusz-póz

Feküdj le hason fekvésben a földre, nyújtsd ki a karjaidat szorosan a tested mellett, majd szorítsd össze a fenék-és a vállizmaidat. Lélegezz mélyeket és nézz előre, miközben megemeled a fejed, a nyakad és a felső törzsedet, utána pedig emeld fel a karjaidat is. Ezek után szorítsd össze a belső combizmaidat és billentsd fel a lábaidat is! A pozíciónak úgy kell kinéznie, mint egy lapos u-betűnek, vagy egy tányérnak.

A gyakorlat kiválóan erősíti a hasi izmokat, melyektől pillanatok alatt le fog rólad olvadni az a fránya úszógumi!

Oldalt nyújtó-póz

Csakúgy, mint a legelső gyakorlatban, ennél a pozíciónál is ereszkedj le négykézlábra, azzal a különbséggel, hogy a jobb talpadat a jobb tenyered mellé helyezed 90°-os szögben. Ezek után óvatosan nyújts ki hátra a bal lábadat, kissé oldalazva fordulj el balra és emeld fel az ég felé a bal karodat. Ha pár másodpercig ki tudod tartani a pozíciót, az már tökéletes!

A gyakorlatot ezután ismételd meg a másik oldalon is és mindig törekedj rá, hogy mélyeket lélegezz a póz kitartása előtt, alatt, és után is!

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X