Főoldal > MOZGÁS > Legjobb jógapózok a karácsonyi stressz ellen

Legjobb jógapózok a karácsonyi stressz ellen

jógakarácsonystressz
0

Írta:

A jóga az egyik legjobb stresszűző mozgásforma. Ha már most eleged van az ünnepi készülődésből, akkor itt az ideje, hogy te is kipróbáld. Az alábbi pózok segíthetnek, hogy megnyugodhass!

Hegy póz

Állj egyenesen úgy, hogy a talpad minden pontja érintse a földet – ezt próbáld meg minél tudatosabban érezni. Szívd be a levegőt úgy, hogy mellkasod emelkedjen közben, majd engedd ki lassan. Amikor kifújod a levegőt, tenyereidet fordítsd kifelé, hogy áramolhasson a pozitív energia.

Előrehajlás

Akár a hegy jógapózból is megcsinálhatod ezt a pozíciót, hiszen az alapállása ugyanaz. A lábaid legyenek egyenesek, csak egy nagyon enyhe térdhajlítással, majd hajolj előre úgy, hogy tenyereddel megérinthesd a padlót. Igyekezz lazán tartani a tagjaidat, és maradj így, amíg nem érzed, hogy kezd lemenni rólad a feszültség.

Gyermek póz

Ezzel a pozícióval bármikor feszültségmentesítheted magad. Ha úgy érzed, túl stresszes vagy, térdelj le, majd fenekeddel ülj a sarkadra. Hajolj előre, homlokoddal érintsd meg a padlót, miközben hátad legyen enyhén ívelt. A karjaidat tartsd lazán a padlót, kézfejeidet közelítsd a lábfejeidhez, kétoldalt a tested mellett.

Lábak a falon

Ez a jógapozíció is nagyon egyszerű, mégis remek feszültségoldó. Semmi más dolgod nincs, csak egy fal elé feküdni, háttal a földön, majd lábaidat kinyújtani szorosan a fal mellett. Karjaidat tenyérrel felfelé nyújtsd ki magad mellett a padlón, törzsedhez képest legyenek nagyjából 45 fokos szögben a tested mellett.

Savasana póz

A legelemibb relaxációs póz ez az ászana, amelyet úgy végezhetsz, hogy lefekszel a padlóra, a hátadra, lábaidat enyhén szétnyitod, és karjaidat is enyhén eltolva a testedtől, tenyérrel felfelé, nyugodtan fekteted magad mellett a földön. Csukott szemmel lélegezz lassan be és ki, miközben a lábujjaidtól kezdve lassan próbálod ellazítani az összes tagodat, picit koncentrálva rájuk.

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X