Főoldal > FOGADOM > 7 egyszerű trükk, hogy sétálás közben fogyj

7 egyszerű trükk, hogy sétálás közben fogyj

fogadomsétasétálástúrázás
0

Írta:

Az izzadós sportokat nem neked találták ki, túrázni, sétálni viszont imádsz? Van egy szuper hírünk: pár apró trükk bevetésével még fogyhatsz is vele!

Ezentúl nem kell többé a konditermek súlyzógépein órákat töltened, ha fogyni akarsz – csak menj ki a levegőre, sétálás közben pedig alkalmazd a következő tuti fogyasztó-tippeket!

Sétálj többször, kevesebbet!

Meglepő, de a legújabb kutatások szerint azok az emberek, akik napi háromszor tettek 20 perces sétát, egy hónap alatt többet fogytak, mint azok, akik csak napi egyszer voltak a levegőn – igaz, akkor 60 percet.

Ha te is fogyni akarsz, akkor tehát iktass be minél több, rövidebb sétát az életedbe és ne a hosszú túrákra koncentrálj!

Növeld az intenzitást!

A gyors sétát (nordic walking) azoknak találták ki, akik utálják a futást, a sétálást viszont kifejezetten kedvelik. Amennyiben te is így érzel, a legközelebbi sétád alkalmával kicsit gyorsítsd fel az iramot, mert így 20%-kal több kalóriát égethetsz el, mintha normális tempóban járnál.

Ne kerüld ki a magaslatokat!

Tudjuk, hogy a különböző hegymenetekre, lépcsőkre és magaslatokra sokkal fárasztóbb fel-, mint lemenni – de megéri! Az intervall gyakorlatok beiktatása jót tesz a vérkeringésnek, az immunrendszernek, az alakodnak, valamint az izmaidnak is, ezért 2-3-szor ne legyél lusta megtenni néhány emelkedőt!

Használd a karjaidat

Sokan úgy sétálnak, hogy a karjaikat maguk mellet lógatják, a legújabb kutatások szerint viszont azok, akik úgy tartják a karjukat, mintha futnának (tehát derékszögben behajlítva), sokkal több kalóriát égetnek el – ráadásul a karizmaik is jobban erősödnek!

Tűzz ki egy célt!

A lépésszámláló applikációk még soha nem voltak olyan népszerűek, mint ma – ez pedig nem is csoda! Segítségével nyomon követheted, hány lépést tettél meg egy adott kilométer/idő alatt, a legközelebbi alkalommal pedig azon lehetsz, hogy még hamarabb teljesítsd/ még több lépést tegyél meg egy adott hosszon! Ugye mondanunk sem kell, hogy mennyire hasznos ez, ha fogyásra szánnád magad?

Diétázz

A séta rendkívül hasznos erősödés, izmosodás és fogyás tekintetében – de utóbbi csak akkor fog igazán beteljesülni, ha az étkezésedre is odafigyelsz! Vedd vissza a cukorfogyasztásodat, igyekezz minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani és igyál sok vizet – már ezzel a három dologgal hatalmas változásokat érhetsz el az alakodon!

Alkalmazd a súlyokat

Már az összes pontot kipróbáltad, de még mindig nem érted el a kellő eredményt? Itt az ideje bevetni a sportolók titkos fegyverét, azaz a felcsatolható kilós súlyzók használatát! Egy-egy kiló a bokádra és a csuklódra alaposan megnehezíti a dolgod és több kalóriát is fogsz elégetni a megszokottnál. Csupán arra kell figyelned, hogy ugyanazokat a tömegű súlyokat alkalmazd mindkét oldaladon, különben húzódás lehet a vége!

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X