Főoldal > #JÓLVAGYOK > 7 “kalóriacsapda” étel és ital

7 “kalóriacsapda” étel és ital

ételitalkalória
0

Írta:

Ha már most elkezdtél edzeni a nyári bikinialakra, messziről kerüld el a következő ételeket, italokat!

Az edzés nem elég a tökéletes test eléréséhez – az étkezésre is oda kell figyelni. Sőt! A dietetikus szakértők többsége szerint a kockahasat nem is az edzőteremben, hanem a konyhában kell építeni – ugyanis az egészségtelen ételek csak még több zsírt pakolnak a kényes területekre, melyek eltakarják majd a keményen megszerzett hasizmaidat.

Ha te nem szeretnél ebbe a hibába esni, a következő ételeket és italokat teljes mértékben mellőzd az étrendedből!

1. Latte

Munkába, iskolába menet te is fel szoktál kapni egy-egy habos lattét? Inkább ne tedd, mert ezek a cukros, szirupos kávékészítmények italonként akár 400 kalóriát is tartalmazhatnak.

Ezt idd helyette: Ha mindenképpen szükséged van a napi kávé-adagodra, igyál egy kis feketét kevés tejjel és cukor nélkül!

2. Fehér kenyér

Szeletenként akár 100 kalóriát is tartalmazhat, ráadásul semmilyen tápértéke, vitamin- vagy ásványi anyag tartalma nincs. Jobb lesz tehát, ha lemondasz róla!

Ezt edd helyette: A teljes kiőrlésű rozslisztből készült péktermékek kiegyensúlyozzák a diétádat, mert tele vannak rosttal, amitől az átlagosnál kevesebb ételt fogsz enni.

3. Koncentrátumból készült gyümölcslé

Csak annyit látsz a termék címkéjén, hogy 100%-ig gyümölcsből készült – és már viszed is a kasszához? Ne tedd, mert ha koncentrátumból készült, már évek óta nem látott gyümölcsöt! Ezen felül akár 140 kalóriát is tartalmazhat deciliterenként.

Ezt idd helyette: Ha időszűkében vagy, és nem tudod saját magad kifacsarni a gyümölcslédet, mindenképpen válassz a hűtőpultokban tárolt, valódi gyümölcsből készült termékekből!

4. Gyorséttermi kaják

Hamburgerek, pizzák, sült krumplik – a tökéletes alak legnagyobb ellenségei! Egy nagyobb tenyérnyi pizza akár 800 kalóriát is tartalmazhat, míg egy nagyobb hamburger 900 kalóriás is lehet – ráadásul tele van tartósítószerekkel, ízfokozókkal és mesterséged adalékanyagokkal.

Ezt edd helyette: Nem kell lemondanod róluk, csupán válaszd az egészséges verziót! Sült krumpli helyett egyél édesburgonya chipset, a pizzát kérd kalóriaszegény lisztből készült tésztával, a hamburgeredbe pedig kérj minél kevesebb szószt, de annál több zöldséget és salátát!

5. Alkohol

Azon kívül, hogy bizonyítottan butít és hizlal, semmilyen tápértékkel nem rendelkezik, sőt: elvonja a test B-vitamin készletének és vízháztartásának nagy részét. Kell ennél több érv, hogy mostantól nemet mondj rá?

Ezt idd helyette: Több olyan alkohol van, melyet a diétád alatt is ihatsz: ilyen például a mojito, a vodka-szóda és a rumos kóla. Még több diétás alkoholos italt itt találhatsz

6. Jégkrém

Egy átlagos jégkrém fele nagyjából 350 kalóriát tartalmaz – és akkor még el sem fogyasztottad az egészet! A mesterséges adalékanyagokból, cukorból, édesítőszerekből álló édesség egyáltalán nem segít a tökéletes bikinialak elérésében.

Ezt edd helyette: A házi készítésű verziókon kívül a hideg görög joghurt fogyasztását ajánljuk a leginkább.

7. Szénsavas üdítőitalok

A koncentrátumos gyümölcslevek mellet a szénsavas üdítők sem kecsegtetnek sok jóval: lényegében semmi természetes nem található bennük, ráadásul a fogakat is roncsolják. Szóval miért is innál ezekből?

Ezt idd helyette: Ízesített löttyök helyett igyál egy kis házi készítésű limonádét, turmixot vagy szénsavas ásványvizet – mindegyik jobb választás!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X