Főoldal > kihívás > #kerekpopsi kihívás – 9. edzés

#kerekpopsi kihívás – 9. edzés

#kerekpopsialakformálásedzésfenékfenékformálásizomkihívásPéntek Enikőzsírégetés
0

Írta:

Elérkeztünk a #kerekpopsi kihívás utolsó edzéséhez – de nyugi, Péntek Enikő a végén sem kíméli azokat a zsírpárnákat a hátsódon!

RoundZONA, vagyis kerekedjünk, ahol kell: farizomra és karra megy a következő, háromfeledatos köredzés.

1. Hinta + tripcepsz 10x

Ez a gyakorlat kombó funkcionális, nagyon sok izomcsoportot bevon. Hátsó kéztámaszban vagyunk. Kezek párhuzamosan előre néznek és a vállak alatt helyezkednek el. Csinálhatjuk súlyzón támaszkodva is (csak, ha szögletes súlyzód van!). Medencét előretoljuk, majd hajlítjuk a könyökünket. A könyök nem mehet ki oldalra, csak hátrafelé mozoghat. Innen visszatoljuk, majd hátraengedjük magunkat a kiinduló pozícióba. A popsit egyáltalán nem tesszük le a talajra.

Hinta + tripcepsz

Hinta + tripcepsz

Hinta + tripcepsz

2. Fekvőtámasz + popsi (mindkét lábbal) 5x

A súlyzón támaszkodva (ez is mehet súlyzó nélkül, kezekkel a talajon) fekvőtámaszt csinálunk úgy, hogy közben egyik térdünk hajlítva és a hajlított láb picit feltolva tart. Így a popsi is bekapcsolódik. Ha még inkább szeretnénk munkát adni a farizomnak. A súlyzót tegyük be a térdhajlatba és úgy végezzük a fekvőtámaszokat. Nagy lesz a különbség. A másik lábbal is csináljuk meg.

Fekvőtámasz + popsi

Fekvőtámasz + popsi

3. Szűk guggolás súlyzóval 15x

Lábfejek párhuzamosan előre néznek, vállszéles terpeszben vagyunk. Súlyzót a kézben tartjuk. Egyenes háttal, a popsit kitolva guggolunk úgy, hogy a térd maximum a lábujjak vonaláig mehet előre. Innen a farizmot használva állunk fel.

Szűk guggolás súlyzóval

Szűk guggolás súlyzóval

Ez volt a #kerekpopsi kihívás utolsó edzése, köszönjük Péntek Enikőnek, hogy edzéstervekkel segített, hogy feszes, izmos, formás és kerek feneket varázsolhassunk magunknak!
A kihívás összes edzését megtalálod alább, és bármikor újra végigcsinálhatod a programot, amikor kedved tartja!

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X