Főoldal > MOZGÁS > hushagyo_etelek_bojt_idejen

hushagyo_etelek_bojt_idejen

0

Írta:

A gyerek megszületik, szinte alig telik el egy kis idő és már rögtön arról beszélünk, hogy milyen óvodába menjen. S, ha már elmegy otthonról, a akkor fél napra, vagy egészre? Hogyan válik el tőlem, hogyan fogok én el. A gyerek megszületik, szinte alig telik el egy kis idő és már rögtön arról beszélünk, hogy milyen […]

A gyerek megszületik, szinte alig telik el egy kis idő és már rögtön arról beszélünk, hogy milyen óvodába menjen. S, ha már elmegy otthonról, a akkor fél napra, vagy egészre? Hogyan válik el tőlem, hogyan fogok én el. A gyerek megszületik, szinte alig telik el egy kis idő és már rögtön arról beszélünk, hogy milyen óvodába menjen. S, ha már elmegy otthonról, akkor fél napra, vagy egészre? Hogyan válik el tőlem, hogyan fogok énelválni tőle? Eszik majd? Játszik majd? A gyerek megszületik, szinte alig telik el egy kis idő ésmár rögtön arról beszélünk, hogy milyen óvodába menjen. S, ha már elmegy otthonról, akkor fél napra, vagy egészre? Hogyan válik el tőlem, hogyan fogok én elválni tőle? Eszik majd? Játszik majd?
Az óvoda választásnak hivatalos rendje szerint a szülőnek a körzeti óvodát kell felkeresnie és egyszerűen beíratni a gyereket. Idáig rendben is volna minden, de itt jön a kérdés, a gyerekem napi 8 órában egy vadidegen felnőtt felügyelete alatt lesz. Ki ő? Milyen ember, s vajon szereti majd a gyerekemet? Az óvónénit nemcsak nekünk kell megismernünk, hanem a gyerekünknek is. A gyerek véleményénél ugyanis őszintébb úgy sincs, ha nem is mondja el, hogy tetszik-e neki, már a viselkedése is elárulhatja érzelmeit.

0000004_1.jpg ()

Ma már a legtöbb óvodába be lehet menni egy-egy délelőttre, akár a gyerekkel együtt is, figyelni, nézni a gyerekeket, az óvónőket. Egy ilyen látogatásból sok minden kiderülhet. Csak hallgassunk a belső hangunkra és persze a gyerekünkre, aki rögtön érzi, hogy hol jó neki. Melyik óvónéni szimpatikus, melyik nem. A gyerek egy kis műszer, hamar elfogad, és hamar kitaszít. Ha az óvónéni tetszik neki, már bújik is oda hozzá, mellé ül, hagyja hogy meséljen neki, vigasztalja.

Ha pedig a hely tetszik neki, akkor rögtön feloldódik elmegy játszani, barátkozik, kipróbálja a játékokat. Az óvoda választásnak hivatalos rendje szerint a szülőnek a körzeti óvodát kell felkeresnie és egyszerűen beíratni a gyereket. Ha pedig a hely tetszik neki, akkor rögtön feloldódik elmegy játszani, barátkozik, kipróbálja a játékokat. Az óvoda választás hivatalos rendje szerint a szülőnek a körzeti óvodát kell felkeresnie és egyszerűen beíratni a gyereket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X