Főoldal > MOZGÁS > mozgás

mozgás

0

Írta:

Az eredmények nem két hét múlva jönnek, de a vonzó külsőt sem egy hétig szeretnénk megtartani. Az edzésprogram minél fokozatosabban van felépítve, annál hosszabb távra fognak szólni az eredmények. Az új eredmények elérésének egyik módja az edzésprogram rendszeres változtatása. Ha a szervezet hozzászokik egy adott edzésingerhez, eleinte változunk a hatására, normálisan azonban szinte edzésről edzésre […]

Az eredmények nem két hét múlva jönnek, de a vonzó külsőt sem egy hétig szeretnénk megtartani. Az edzésprogram minél fokozatosabban van felépítve, annál hosszabb távra fognak szólni az eredmények. Az új eredmények elérésének egyik módja az edzésprogram rendszeres változtatása. Ha a szervezet hozzászokik egy adott edzésingerhez, eleinte változunk a hatására, normálisan azonban szinte edzésről edzésre változtatni kellene ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban fejlődjünk. A változtatás történhet a gyakorlatokban, ismétlésszámban, időtartamban, de lehet sportágat is váltani. Egy új sport – új helyszín, más környezet, más mozgásanyag – újabb eredményekhez fog vezetni. A cél pedig maradhat ugyanaz. Például zsírégetés, comb- és farizom formázással.

Gyere ki az aerobik teremből és…

…húzz görkorcsolyát!

A hosszú távú görkorcsolyázás jóval több kalóriát éget, mint a step vagy akár egy hi-low kombi, szökdelős-lépkedős aerobikóra. Félóra gurulás az árnyas utakon mintegy 285 kalóriát éget el, egy stepóra félóránkénti energiaigénye kb. 208 kcal. Egy egyórás folyamatos edzés kiváló zsírégető tréning, és csodálatosan tonizálja a comb és a csípő izmait, még a hátizomzat gyengülésre hajlamos mély rétegét is erősíti. Ne akarj figurázni, csak egyenletesen ródd a métereket. A bicikliutak többsége kiválóan alkalmas a görkorcsolyázásra. Ne felejts el a térd és könyökvédőket, hogy nyugodtan eshess, ha egyszer esni kell. Minden egyéb kelléket pakolj egy kis hátizsákba, ami szorosan a hátadra lapul, így nem ring a hátadon, nem akadályoz a szabad mozgásban.

… ülj fel a biciklire!

Ha még nincs sajátod, először kérj kölcsön egyet, de azt mindenképpen meg kell hagyni, hogy egy profi fitnesz kelléktárából nem hiányozhat a bicikli! Ha lábformázó edzésmódok után kutatsz, a biciklin végzett pedálozó mozgás az egyik legnagyszerűbb alsótest formázó mozgás. További pozitívuma, hogy bárhol végezhető, a város csendesebb utcáitól kezdve, a hegyi ösvényekig. Nincs hűsítőbb egy forró nyári napon, mint a tested körül áramló hűs levegő egy biciklin száguldva. Félóra biciklizés 115-300 kalóriát éget el sebességtől függően, úgyhogy jobb, ha odataposol… Érdemes odafigyelni arra, hogy a kormányhoz előrehajolva egyenes háttal tekerj! A rossz tartás – görbe hát – nagy terhet ró a csigolyák közötti porckorongokra és hátfájáshoz vezethet, úgyhogy csak helyesen! Megfelelő zsírégésért – a szervezet energianyerési folyamatait figyelembe véve, legalább 40 perc folyamatos terhelés szükséges, de ha teheted, menj félnapos biciklitúrára, és teljesen kicserélődsz! Vásárolj biciklizéshez gyártott apró hátizsákot, amibe minden fontos belefér!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X