Főoldal > MOZGÁS > Elszánt combszépítés

Elszánt combszépítés

0

Írta:

A combon lévő zsírtól ugyanúgy kell elbánni, mint a testen bárhol található felesleges zsírszövettel: gyakori edzésekkel és megfontolt táplálkozással. Tévhit, hogy a milliónyi lábemelgetés vékonyítani fogja a combod. Ahogy az is nagy tévedés, hogy bármilyen jellegű, izomtónus fokozó gyakorlat combvastagodást idéz elő, ezért kerülendő.Először is, tényként kell kezelni, hogy a testalkat örökletes tényező: vannak, akik […]

A combon lévő zsírtól ugyanúgy kell elbánni, mint a testen bárhol található felesleges zsírszövettel: gyakori edzésekkel és megfontolt táplálkozással.
Tévhit, hogy a milliónyi lábemelgetés vékonyítani fogja a combod. Ahogy az is nagy tévedés, hogy bármilyen jellegű, izomtónus fokozó gyakorlat combvastagodást idéz elő, ezért kerülendő.
Először is, tényként kell kezelni, hogy a testalkat örökletes tényező: vannak, akik vékonyka lábúak, viszont hasra könnyedén híznak. Mások képesek megőrizni derékvonalukat, a csípőtájékon és combokon viszont azonnal meglátszik, ha felröppen néhány kiló. Az emberek egy csoportja kifejezetten nem hajlamos a hízásra. Ők, ha mégis felszednek 1-2 kilót, azt a gyors anyagcseréjüknek köszönhetően nagyon gyorsan képesek leadni. Másoknak – megint genetikus tényezőknek köszönhetően – jobban meg kell küzdeniük a testtömeg optimalizálásáért.

A súlytöbblet eloszlása

A különféle alkattípusok eltérő mértékben híznak a különböző testtájékokon. Sokan úgy tartják, talán a legszerencsésebb az, akin egyenletesen oszlik el a felesleg. Attól azonban, hogy egyik-másik testrészeden túlzott mennyiségű súlytöbblet van a többihez viszonyítva, még ugyanolyan módszerekkel kell felvenned a harcot a zsírpárnákkal szemben! Az alkati tényezőkkel nincs mit tenni: el kell őket fogadni! A súlytöbblettel azonban sosem szabad együttélni.

Izmok és zsír

0000424_1.jpg ()

A zsírszövet alatti izmokat mindenkor érdemes feszesíteni, hiszen edzés után a megdolgoztatott izomcsoportok vérellátása javul. A sikeres zsírégetés egyik alapköve a jó vérkeringés. A zsírégetés ugyanis a keringésen keresztül valósul meg. Az elsődleges keringésjavító módszer a gyorsgyaloglás, kocogás, hegymenetben gyorsgyaloglás, futás, edzőtermi taposás, stb. Másodsorban a fent említett izomtónust fokozó gyakorlatok. Sikert edzéssel akkor érhetsz el, ha gyakran mozogsz intenzíven. A gyakoriság ennél az edzéscélnál 4-6 alkalom hetente. Ha mindemellé étkezések utáni séták, egyéb aktív programok is társulnak, akkor szinte biztos a siker, hiszen nem adsz alkalmat a nagy mértékű vércukorszint emelkedésnek, mely hízáshoz vezet.

Ne félj az izomtónus fokozó gyakorlatoktól! Végezz sok guggolást és egyéb alsótestet formáló gyakorlatot! Hozdd ki a combjaidból a maximumot: égesd le róluk a felesleges zsírt és legyen a láb- és farizomzatod kemény, feszes! Ne másmilyen formájú lábról álmodozz, hanem a sajátodból hozd ki a lehető legjobbat! Mindkettő célnak eleget teszel, ha minden tónusfokozó gyakorlatsor után 25-35 percet gyorsgyalogolsz a futógépen, vagy a szabadban. Ha megy a kocogás, akkor hajrá! Tölts a félórából a lehető legtöbbet futással! Nagyon gyorsan látni fogod magadon az ereményt!

Edzések után és este…

Mindkét időpontban kerüld a liszt alapú táplálékokat: a péksütemény vonzónak mutatkozó közellenség, a zsírpárnáid legjobb barátja! Ha szénhidrát, akkor szeresd a rizst, de még jobban a sült zöldségeket finom húsokkal, halakkal társítva! Egyél sok sült piros kaliforniai paprikát, spenótot, paradicsomot! Isteni és gyorsan elkészíthető még a sült cukkini és a száraz vaslapon pirított, vékonyra szelt padlizsán is! Hű társad lesz még terveid megvalósításában a tojás és néhány soványabb sajtféle is.

A legfontosabb azonban mindig legyen az, hogy fogadd el magad olyannak amilyen vagy! Utána azonnal láss hozzá az adottságaid tökéletesítéséhez! A túlsúly semelyik alkattípusnak sem áll jól. A feszesség, ápoltság és sportosság viszont minden körülmények között, bármilyen ruhába csomagolva is szupertrendi!

– Cikkünk szerzője a Fitnet alapítő főszerkesztője –


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X