Főoldal > MOZGÁS > A reggeli sport örömei

A reggeli sport örömei

0

Írta:

Sokat jársz tornázni, edzőterembe vagy úszni? Már a nevedet is ismerik a fitness-klub recepciósai, és talán már azt is tudják, hogy mi a kedvenc számod, és hányas számú öltözőkulcsot szeretnéd magadnak? Ismered kedvenc futópályád minden gödrét, a gondnok kutyájával is jóban vagy, és azt is számon tartod, hogy hánykor kell ahhoz kimenned futni, hogy még […]

Sokat jársz tornázni, edzőterembe vagy úszni? Már a nevedet is ismerik a fitness-klub recepciósai, és talán már azt is tudják, hogy mi a kedvenc számod, és hányas számú öltözőkulcsot szeretnéd magadnak? Ismered kedvenc futópályád minden gödrét, a gondnok kutyájával is jóban vagy, és azt is számon tartod, hogy hánykor kell ahhoz kimenned futni, hogy még elkapd a pályát körülvevő házak tetején megcsillanó koraesti napfényt?
Ha magabiztos igennel válaszolsz az előbbi kérdésekre, bizonyára szorgalmas, kitartó sportoló vagy. Ha csak részben igazak rád az előbbi állítások, akkor sincs baj! Mert aki sportol – akárhányszor is teszi azt egy héten, és szinte bármilyen intenzitású edzést is választ – biztosan megteszi az első pár lépést az egészséges életmód felé.

Sokak szerint egyáltalán nem fontos, mikor sportolsz, mindig ugyanúgy elfáradsz, és mindig ugyanannyira esik jól a taposás vagy az úszás. Az igaz, hogy sokfélék vagyunk, ezért mindenkinek érdemes megtalálnia azt a napszakot, amikor szívesen edz, azt az időpontot, amikor legjobban érzi magát mozgás közben.

0000415_1.jpg ()

Sokan az esti, munka-iskola utáni sportolásra esküsznek: a legszívesebben este látogatnak el kedvenc helyükre, és igazán csak egy jó munka utáni tornától, futástól, kerékpározástól érzik befejezettnek, kereknek a napot. Igazuk van a megrögzött esti sportolóknak, mert a sport – akármelyik napszakban űzöd, csodálatos dolog: jóleső fáradtság lesz úrrá rajtad, tested már egy óra után is szebbnek, formásabbnak látod, és szívesebben mész végig az utcán, a tükörből is mosolygósabban néz vissza arcod.
Hogy a reggeli vagy esti sport jobb-e, nem lehet biztosan állítani. Ha azonban sosem sportoltál reggel, mert sosem volt időd vagy kedved felkelni, mert várt az iskola vagy a munkahely, fogalmad sem lehet arról, hogy mennyire jó érzés egy tornával kezdeni a napot! Nem véletlenül találták ki a reggeli tornát, ami átmozgatja, felkészíti a tested egy hosszú napra, erőt ad a szellemi munkáidhoz, a tanuláshoz, és nem utolsó sorban lelkesedéssel, pozitív energiával tölti el a lelkedet korán reggel.

Próbáld meg egy nap egy kicsit előbbre felhúzni a vekkert, készítsd be a reggeli kávét, pakold el a tornafelszerelésed, és indulj el korábban otthonról! A hűvösebb nyári reggeleken megtett séta, a reggeli madárcsicsergésben való futás, az úszás a közeli uszoda hűs vizében igazi ajándék lehet számodra – meglátod.
Elindulni nehéz: húz vissza az ágy, még a kávédat szürcsölnéd a végtelenségig, ezért nincs szíved elindulni otthonról? Csak egyszer érdemes kipróbálni legalább: tudd, hogy miről mondasz le!!! Mert addig, amíg nem próbáltad, sosem fogod megismerni, milyen, ha a napod mozgással kezded! Ha egy kis motivációra van szükséged, barátnőiddel, barátaiddal közösen induljatok reggeli sportra – ez ösztönzően hat a lustaság, kedvetlenség ellen.

TIPP
A reggeli sport hatékonyabb fegyver a zsírpárnák ellen, mint bármely más napszakban végzett mozgás. Hisz a viszonylag üres gyomorral – egy jó reggeli tea, illetve tejeskávé és könnyű vajas pirítós után – végzett testmozgással szervezeted nem az elfogyasztott ételből-italból származó energiát dolgozza le (hisz nem fogyasztasz előtte, csak minimális ételt), hanem a testeden-testedben lévő zsírból kezd faragni.  

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X