Főoldal > MOZGÁS > Gyógyító lovak

Gyógyító lovak

0

Írta:

A lovasterápia egy olyan speciális komplex fejlesztési módszer, amely értékes eszköz mind a gyógyításban, mind a megelőzésben, rehabilitációban és fejlesztésben. A lovasterápia hatásai:Mozgásterápiás szempontból a kóros izomtónus szabályozása a mozgás érzékelés javulása a testséma fejlődése az egyensúly, koordináció javulása fejkontroll, törzskontroll javulása Pedagógiai-gyógypedagógiai- pszichológiai szempontból – figyelem, gondolkodás fejlődése élmény és tapasztalati kör bővülése önbizalom, […]

A lovasterápia egy olyan speciális komplex fejlesztési módszer, amely értékes eszköz mind a gyógyításban, mind a megelőzésben, rehabilitációban és fejlesztésben.

A lovasterápia hatásai:
Mozgásterápiás szempontból

  • a kóros izomtónus szabályozása
  • a mozgás érzékelés javulása
  • a testséma fejlődése
  • az egyensúly, koordináció javulása
  • fejkontroll, törzskontroll javulása

Pedagógiai-gyógypedagógiai- pszichológiai szempontból –

  • figyelem, gondolkodás fejlődése
  • élmény és tapasztalati kör bővülése
  • önbizalom, függetlenség, önkifejezés, életöröm megjelenése
  • motiváció fejlődése
  • emocionális fejlődés

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben alakult, célja a lovasterápiával, mint komplex egészségügyi és pedagógiai célú prevencióval, habilitációval, és rehabilitációval foglalkozó intézmények és személyek országos szintű összefogása, érdekeinek védelme.

0000760_1.jpg ()

Az immáron második alkalommal megrendezett program célja egyrészt a sérült gyermekek és fiatalok számára versenyzési lehetőség megteremtése, valamint a lovasterápia, mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása. A további cél az, hogy az egészséges és a gyógypedagógiai lovaglásban résztvevő versenyzők együtt, párhuzamosan tudjanak versenyezni. A Nemzetközi Díjlovasverseny összdíjazása 5500 euró, vagyis körülbelül 1 500 000 Ft, a Nemzeti Versenyé fél millió forint. A Fogyatékosok Lovasversenyén tudatosan magasabb a díjazás: 2 350 000 Ft.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség a pénzdíj segítségével szeretné támogatni a lovasterápiás versenyen sikeresen szereplő csapatokat, az őket felkészítő egyesületeket, iskolákat, alapítványokat, továbbá szeretne hozzájárulni a díjlovaglás népszerűsítéséhez. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közismert tagjai és vezetői személyes jelenlétükkel is kihangsúlyozzák a rendezvény társadalmi fontosságát.

A 2006. szeptember 15-16-17-én megrendezésre kerülő Díjlovasversenynek és Fogyatékosok Lovasversenyének a A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás és Oktatóközpontja ad helyet.
Cím: Fót  Vörösmarty tér 2. (Megközelíthető: Fót, Károlyi István Gyermekközpont, a Gyermekváros parkján átvezető betonúton a második hídig)
A rendezvény fő támogatója: OTP Bank Nyrt.

Magyar Lovasterápia Szövetség honlapja


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X