Főoldal > MOZGÁS > törj ki a teremből

törj ki a teremből

0

Írta:

A változatosságból adódó edzés-stressz mindenképpen újabb reakciókra készteti a szervezeted! Kápráztasd el az izmaidat, vess véget a hasonszőrű edzéseknek! Aerobikóra után kezdődhet az igazi zsírégetés! Függetlenül az óra típusától, legyen az boksz, zsírégetőnek titulált vagy step, ajánlott a tréninget megtoldani egy félórás cardiogépezéssel. Ez tökéletes zsírégetést fog produkálni. Az első aerobiktermi edzés tökéletesen leapasztja a […]

A változatosságból adódó edzés-stressz mindenképpen újabb reakciókra készteti a szervezeted! Kápráztasd el az izmaidat, vess véget a hasonszőrű edzéseknek!

Aerobikóra után kezdődhet az igazi zsírégetés!

Függetlenül az óra típusától, legyen az boksz, zsírégetőnek titulált vagy step, ajánlott a tréninget megtoldani egy félórás cardiogépezéssel. Ez tökéletes zsírégetést fog produkálni. Az első aerobiktermi edzés tökéletesen leapasztja a cukorraktárakat, ezért az ezt követő közepes intenzitású gyors gyaloglással is csodákat tudsz művelni.

Egy gerinctréning vagy izomtónus-fokozó kondióra után is arra törekedj, hogy egy folyamatos, legalább 20 perces cardiotréning következzen. Válassz a kedvednek megfelelőt: ha biciklin dolgoznál szívesen, akkor tekerj, ha a taposógép-érzésre vágysz, akkor ne késlekedj, pattanj rá, és izzadj le alaposan!

Az aerobiktermi foglalkozás végeztével minél hosszabb cardioedzés következik, annál gyorsabban fog tested szálkásra-feszesre változni!

Élvezd a tavasz illatát!

Ha reggeli ember vagy, nem fog megviselni, ha az ágyból kikelést egy 30 perces, éhgyomorra végzett cardioedzés követi a szabadban! A bőröd is vágyik a sok bezártság mellett a friss levegőre! Pörgesd fel magad a lakóhelyed környéki utcákon! Egészen más nap elébe nézel, ha reggel alaposan és intenzíven átmozgatod magad! Arról nem is beszélve, hogy a reggeli is jobban esik úgy, ha tudod, hogy egy edzést már kipipálhatsz…

Az edzőteremig és vissza

Ha 3 kilométeren belül van tőled az edzőterem, akkor élj a cross training lehetőségével: hagyd otthon a kocsit, gyalogolj és fuss az edzőteremig, majd ugyanezt edzés után vissza! Valószínűleg erre nem lesz módod heti háromszor, de ha havonta egyszer sikerül megvalósítanod, akkor volt egy izgalmas, hosszú, tökéletes edzésed! Alternatív megoldásként görkorival vagy bringával is megpróbálhatod bevenni kedvenc edzőtermed.
Ugyanezt kipróbálhatod hétvégéken az uszodáig és haza: az úszást és szaunázást tökéletesen kiegészíti a két lábon vagy két keréken végzett aerob mozgás!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X