Főoldal > MOZGÁS > Súlykontroll – próbáltad már?

Súlykontroll – próbáltad már?

0

Írta:

Az óra kezdete előtt 30 perccel már elkezdenek szállingózni a lányok-asszonyok a tornára, 15 perccel 6 előtt pedig már igazi sorbanállás, csivitelés, lelki ráhangolódás alakul ki az üvegfalú terem előtt. Szemmel láthatóan alig várja mindenki, hogy bejusson a terembe, magához vegye kis piros-fekete tornaszivacsát, becserkéssze 1-1,5 kilogrammos kézisúlyzóját, és elkezdődjön az óra. Elsőre úgy tűnik, […]

Az óra kezdete előtt 30 perccel már elkezdenek szállingózni a lányok-asszonyok a tornára, 15 perccel 6 előtt pedig már igazi sorbanállás, csivitelés, lelki ráhangolódás alakul ki az üvegfalú terem előtt. Szemmel láthatóan alig várja mindenki, hogy bejusson a terembe, magához vegye kis piros-fekete tornaszivacsát, becserkéssze 1-1,5 kilogrammos kézisúlyzóját, és elkezdődjön az óra.
Elsőre úgy tűnik, mintha kicsit sokan lennénk ekkora teremhez, de végül mindenki addig-addig helyezkedik, hogy megtalálja a helyét – a szerencsésebbek pedig az első sorban a tükörhöz és az oktatóhoz legközelebb várják, hogy kezdődjön a zene, kezdődjön a “Súlykontroll” torna – Béres Alexandra vezényletével.

Korábbi interjúnk Béres Alexandrával – nézd meg most!

Rövid átmozgató gyakorlatok – a vállak, a derék és a lábak bemelegítése – után nem sokat kell várni, máris indul a vádli erősítése, formálása. Lábaim a rendszeres futásnak köszönhetően nem remegnek meg azonnal, de a sokadik lábujjhegyre-ágaskodás sorozat után tudom: holnap biztos izomláz vár rám. Hogy ne csak virgácsaim szoknyából kivillanó része formálódjék, a combok és a fenék izmainak karbantartásához fogunk.

A gyakorlatok könnyen követhetők, nincs kavarodás, nincs túlgondolt koreográfia, a zene is jó, és kezdem igazán felvenni a fonalat. A fenék- és combformáló kitörések közepette, ahogy harminckettőig számolunk, majd átfordulunk a másik oldalra, a homlokomon megjelennek az első izzadságcseppek, az órára pillantva pedig látom, hogy mindössze 10 perc telt el. Nem lesz könnyű menet… 

Próbálok visszaemlékezni az edzés következő részére, de oly gyorsan, oly magával ragadóan történt minden, hogy most, alig 16 órával az edzés után testemet, izmaimat hívom segítségül. Mert azokat a helyeket tornáztattuk meg igazán, ahol most, az irodai székemen ülve kellemes húzódást érzek!

Lássuk csak a kérdéses testtájakat:

  • Enyhe izomláz a karban – hála a fekvőtámaszoknak, amiktől nőként oly sokan ódzkodunk, pedig igazán jótékonyan edzhetjük vele kar-és mellizaminkat.
  • Könnyed húzódás deréktájt – a derekat karcsúsító, karokkal felfelé, majd oldalra nyújtózkodásoknak köszönhetően.
  • Vállakat lehúzva, hátat egyenesen tartva bizsergető mozdulatok a hát középső és felső szakaszában: ez lehet az eredménye a törzshajlításoknak és törzshajlításban karnyújtásoknak, amik mindig oly jól esnek egy nehéz, irodában töltött nap után.
  • Ülve is, állva is észlelek egy kellemes lázat a fenék és belső combizmaimban, mely érzést a térdelőállásban végzett oldalra és hátra lábemelgetéseknek tulajdonítok.
  • És végül, de nem utolsó sorban: meg-megfeszülő és közben finomam a létezésüket jelző és bizonyító hasizmaim arra engednek következtetni, hogy a hanyattfekvésben, tarkóra tett kézzel, derekat a földön tartva végzett törzsemelések, lábemelések, oldalra felülések hatékonyan dolgoztatták meg egyre inkább a vízpartra  és fürdőruhába kívánkozó testemet.

Ahol kipróbáltuk:
1134 Bp., Váci út 35. – Gilda-Max IV.
Más helyszín, ahol Alexandrával tornázhatsz:
2040 Budaörs, Távíró köz 2. AF2

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X