Főoldal > MOZGÁS > Zsírégetés a latin tánc hevében – itt a Batuka!

Zsírégetés a latin tánc hevében – itt a Batuka!

0

Írta:

Jessica Expósito, spanyol sztárprezenter, a nemzetközi fitness világ egyik legkiemelkedőbb szereplője. Nevét Európától kezdve Izraelen, Mexikón, Brazílián keresztül egészen Koreáig, Taiwanig ismerik a fitness-rajongók.A mozgás iránti szeretetét a szüleinek köszönheti. Gyermekkorától kezdve sportolt, 9 éves korában már bajnoki címet szerzett ritmikus sportgimnasztikában, de már egészen pici kislányként is bármilyen zenét meghallott, táncolni kezdett. A jazz […]

Jessica Expósito, spanyol sztárprezenter, a nemzetközi fitness világ egyik legkiemelkedőbb szereplője. Nevét Európától kezdve Izraelen, Mexikón, Brazílián keresztül egészen Koreáig, Taiwanig ismerik a fitness-rajongók.
A mozgás iránti szeretetét a szüleinek köszönheti. Gyermekkorától kezdve sportolt, 9 éves korában már bajnoki címet szerzett ritmikus sportgimnasztikában, de már egészen pici kislányként is bármilyen zenét meghallott, táncolni kezdett. A jazz és az aerobic voltak pályafutása első lépései. 16 éves korában adta élete első óráját.

0005918_1.jpg ()

Élete legszebb pillanatai közé tartozik, amikor 1998-ban a legjobb spanyol aerobik program megalkotója címmel díjazták, illetve amikor 2003-ban felkérték munkája bemutatására a híres, nagy presztízsű IDEA Kongresszuson, Kaliforniában. Legnagyobb sikerét 2006-ban megalkotott Batuka programjával aratta: 1.500.000 eladott dvd-je, a világ második bestsellere. Batukával végzett, kiemelkedő társadalmi sportösztönző munkájáért, elnyerte az INTER GYM’S sport magazin díját. Ezen kívül Barcelonában a Batukával GUINESS rekordot is felállított: 600.000 embert táncoltatott meg egyszerre!

De mi is a Batuka?
A táncprogramot Kike Santender zeneszerzővel karöltve alkották meg. A zenét Kike komponálja, a koreográfiát Jessica állítja össze. Olyan szimbiózis ez, amelyben egyik a másikat folyamatosan motiválja és fejleszti: a zene ösztönzi Jessica mozdulatait, Kike pedig a mozdulatokhoz fejleszti a zenei effekteket.

A sport és a tánc egyesítése, olyan táncoké, mint a salsa, a rumba, a flamenco, a reggaetone, a merrengue, egészen a house, a techno stílusokig. A táncba szinte felismerhetetlenül épülnek be a boksz és a harcművészetek elemei. Jessica és Kike mindig is hittek a Batuka testre és lélekre gyakorolt jótékony hatásában. Beleadták és beleadják minden energiájukat, mert úgy érzik, a Batukát pontosan olyan erővel fogadja be a közönség, mint amilyen erővel ők sugározzák.

Ma már több Batuka stílus létezik:

  • Batuka „familia” – latin alapokkal és alap mozdulatokkal
  • Batuka „extreme” – bonyolultabb koreográfiával
  • Batuca „beach” – nyáron tengerparton táncolják, nagyon szórakoztató koreográfiákkal
  • Batuca „power”- a Batuka eszenciája, egyszerű, mindenki számára könnyen elsajátítható koreográfiával, ugyanakkor nagyon hatásos és intenzív, megvalósítja a Batuka célját: a szórakozást és a testmozgást egyben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X