Főoldal > MOZGÁS > Szexi lábak vádlierősítéssel

Szexi lábak vádlierősítéssel

vádli formázás
0

Írta:

A lábunkat sokféleképpen lehet formázni: megdolgoztathatjuk a külső- és belső combokat, a popsinkat, ám a vádlinkról mindig hajlamosak vagyunk elfelejtkezni. Pedig ezt a testrészt nem csak futással lehet erősíteni. Vádli gyakorlat lépcsőn és a talajon: Lépcsőn:Állj fel egy lépcsőre és óvatosan engedd le a sarkadat, majd lassan emelkedj vissza lábujjhegyre, és két-három ütemen keresztül tartsd […]

A lábunkat sokféleképpen lehet formázni: megdolgoztathatjuk a külső- és belső combokat, a popsinkat, ám a vádlinkról mindig hajlamosak vagyunk elfelejtkezni. Pedig ezt a testrészt nem csak futással lehet erősíteni.

Vádli gyakorlat lépcsőn és a talajon:

0007621_1.jpg ()

Lépcsőn:
Állj fel egy lépcsőre és óvatosan engedd le a sarkadat, majd lassan emelkedj vissza lábujjhegyre, és két-három ütemen keresztül tartsd meg a mozdulatot miközben megfeszíted a vádlidat. Utána térj vissza a kiinduló helyzetbe.
Talajon:
Ha nincs lépcső a közeledben, akkor a talajon végezd a gyakorlatot. Állj meg egyenes derékkal kis terpeszben úgy, hogy a lábaid között kb. egy-két tenyérnyi hely maradjon. Az egyensúlyod megtartása céljából kapaszkodj meg egy szék támlájában. Emelkedj fel lábujjhegyre, feszítsd meg a vádlidat és maradj így kb. 2-3 másodpercig. Utána ereszd vissza a sarkaidat a talajra.

Amire figyelned kell:

  • A gyakorlat közben a hátadat tartsd végig egyenesen!
  • Összpontosíts arra, hogy a vádlid rendesen megfeszüljön.
  • Váltott lábbal 15 emelkedést csinálj és legalább három sorozatban ismételd a gyakorlatot.
  • Ne feledkezz el a nyújtásról: tedd a talpadat egy lépcső vagy könyv szélére úgy, hogy a sarkad lelógjon róla. Állj egyenesen, a hasizmaidat feszítsd meg. Ha rossz az egyensúlyérzéked ilyenkor is kapaszkodj meg egy szék támlájában. Legalább 20 másodpercig tartsd meg a nyújtást. Ismételd meg a másik lábbal is.

  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X