Főoldal > MOZGÁS > 4 hetes karcsúsító edzésterv kezdőknek

4 hetes karcsúsító edzésterv kezdőknek

0

Írta:

4 hetes edzésterv kezdőknek Edzéstervünkben kombináltuk a karcsúsító és a feszesítő mozgásformákat. Döntsd el, hogy melyik testtájra szeretnél koncentrálni, és máris indulhat a „tökéletes alak-program”! 1. hét:3 edzés, minden második napon, közte pihenőnap Edzésmennyiség: 10 lépés gyaloglás, majd 10 lépés kocogás felváltva, 30 percig 2. hét:3 edzés, minden második napon, közte pihenőnappal Edzésmennyiség: 10 lépés gyaloglás, […]

4 hetes edzésterv kezdőknek

Edzéstervünkben kombináltuk a karcsúsító és a feszesítő mozgásformákat. Döntsd el, hogy melyik testtájra szeretnél koncentrálni, és máris indulhat a „tökéletes alak-program”!

0010098_1.jpg ()

1. hét:
3 edzés, minden második napon, közte pihenőnap
Edzésmennyiség: 10 lépés gyaloglás, majd 10 lépés kocogás felváltva, 30 percig

2. hét:
3 edzés, minden második napon, közte pihenőnappal
Edzésmennyiség: 10 lépés gyaloglás, majd 20 lépés kocogás felváltva, 30 percig, erősítés: választott testtájra

3. hét:
3 edzés, minden második napon, közte pihenőnap.
Edzésmennyiség: 10 lépés gyaloglás, majd 30 lépés kocogás felváltva, 30 percig, erősítés: választott testtájra

4. hét:
1. nap: 30 perc folyamatos kocogás
2. nap: 20 perc kocogás, erősítés: választott testtájra
3. nap: pihenő
4. nap: 30 perc kocogás
5. nap: 20 perc kocogás, erősítés: választott testtájra

Az edzésterv folytatásáról a Wellness magazin áprilisi számában olvashatsz!

Fogyásmatematika
Bármennyire nem szeretjük számolgatni a kalóriákat, bizonyos tényekkel akkor is tisztában kell lennünk. 1 kg tiszta zsír energiatartalma 9000 kcal, tehát ha 10 nap alatt le szeretnénk adni 1 kilót (zsírból, nem pedig vízből és izomból), akkor ez úgy lehetséges, hogy 5000 kalóriával kevesebbet eszünk és 4000 kalóriával többet mozgunk a 10 nap alatt. Tehát 2000 kalória helyett 1500-at eszünk, és 400 kalóriát elégetünk testmozgással mindennap. Rémítően hangzik? Pedig ez biztosan működő recept. Ha extrém diétába kezdünk, a szervezetünk elsősorban vizet és értékes izmot fog veszíteni, miközben a zsírt a fennálló vészhelyzet miatt a végsőkig raktározza. Fogyunk ugyan jó pár kilót, de amikor belefáradva az önsanyargatásba újra enni kezdünk, pillanatok alatt a duplája ugrik fel annak, amit kínkeservesen leadtunk. Ugye most már világos, hogy heti két földön fekvős, lábemelgetős tornával nem lehet látványos eredményt elérni?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X