Főoldal > MOZGÁS > A 3 leghatásosabb zsírégető tánc

A 3 leghatásosabb zsírégető tánc

karcsúsodástánczsírégetés
0

Írta:

Nehezen veszed rá magad a mozgásra? Ha meghallod a ritmusos arab, latin vagy afrikai zenét, garantáltan nem bírsz megálljt parancsolni a lábadnak! Használd ki a tánc alakformáló hatását, és kösd össze a kellemeset a hasznossal! Lássuk, melyik a három leghatásosabb zsírégető táncfajta! 1. Afrodance – zsírégetés afrikai ritmusraSzokatlan és újszerű élményben lehet részed, ha kipróbálod […]

Nehezen veszed rá magad a mozgásra? Ha meghallod a ritmusos arab, latin vagy afrikai zenét, garantáltan nem bírsz megálljt parancsolni a lábadnak! Használd ki a tánc alakformáló hatását, és kösd össze a kellemeset a hasznossal! Lássuk, melyik a három leghatásosabb zsírégető táncfajta!

1. Afrodance – zsírégetés afrikai ritmusra

Szokatlan és újszerű élményben lehet részed, ha kipróbálod az afrodance-t. Ez a mozgásforma a hagyományos afrikai táncok alaplépéseit kombinálja az aerobik mozdulataival – mindezt több ezer éves ritmusos afrikai zenére. A lépések nagyon könnyen elsajátíthatóak, még a kezdőknek is elég pár alkalom ahhoz, hogy ráérezzenek a tánc ízére, és felszabadultan élvezzék a ritmust és a mozgást! Az afrodance ráadásul nemcsak szórakoztató, hanem zsírégető is: a mozdulatok kőkeményen megdolgoztatják a fenék, a csípő, a has és a hát izmait. Emellett fejlesztik az állóképességet, ellazítják az ülőmunka során görcsössé vált hátat és nyakat, így segítenek a helyes testtartás kialakításában is!

0015796_1.jpg ()

Kinek ajánlott?
Mindenkinek! Az afrodance zsírégető hatását ugyanis még akkor is élvezheted, ha érzékenyek az ízületeid: az órák felépítése olyan, hogy a mozdulatok nem terhelik meg az ízületeket, és sérülésektől sem kell félned!

2. Hastánc – alakformálás arab módra

Ha nem a fogyás a célod, hanem a tested, az izmaid megmozgatása, akkor számodra a hastánc a tökéletes választás! Amellett, hogy sokkal nőiesebbnek és erotikusabbnak érzed majd magad, ez a táncfajta átmozgatja az összes belső izmodat! Az orientális tánc rázó, vibráló és feszítő mozdulatai ugyanis nyújtják és erősítik a has és a hát izmait, de alaposan megdolgoztatják a fenék-, a csípő- és a mellizmokat is, valamint a medence belső izomkötegeit is. A mozdulatok az ízületeidet nem terhelik meg.

Kinek ajánlott?
Testsúlytól és életkortól függetlenül mindenki űzheti, de az ülő munkát végzőknek kifejezetten ajánlott: enyhíti a testtartás hibáit! Segítségével könnyebben felismerheted, ha munka közben begörcsölnek az izmaid, és megtanulod azt is, hogyan enyhítsd a görcsös fájdalmat!

3. Dance-aerobik – kilófaló latin mozdulatok

Téged is elbűvöl a latin-amerikai táncok szenvedélyessége, erotikussága? És eleged van az aerobik egyhangú lépéseiből? Akkor próbáld ki az aerobik és a latin táncok kombinációját, a dance-aerobikot! Nem kell hozzá tánctudás, az órákon ugyanis könnyen elsajátíthatod a cha-cha-cha, a mambó, a salsa, a tangó és a merengue alaplépéseit – ráadásul az általában egyórás foglalkozásokon sok-sok zsírt égethetsz el, hiszen folyamatosan mozogsz! A latin-amerikai tánc leginkább azoknak hasznos, akik nem egy bizonyos területet, hanem egész testüket szeretnék megdolgoztatni – és persze megszabadítani pár fölös kilótól.

Kinek ajánlott?
Elsősorban annak, aki nem túl kitartó, ha edzésről van szó. Ha te is alig tudod rávenni magad, hogy elmenj az edzőterembe, látogass el egyszer egy dance-aerobik órára. Nincs olyan ember, akit a pörgős zene ne rázna fel!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X