Főoldal > MOZGÁS > HYPOXI Terápia -Az öregedés elleni kezelésnek mélyrehatónak kell lennie!

HYPOXI Terápia -Az öregedés elleni kezelésnek mélyrehatónak kell lennie!

akkor leggyakrabban krémek és pirulák sejlenek fel előttünk.Amikor az öregedés elleni kezelésre gondolunk
0

Írta:

Pedig ez nem helyes – ha késleltetni szeretnénk az öregedést, akkor sokkal inkább aktívabb életmódra kell áttérnünk. Egy 25 ezer forintos krém és egy 20 ezer forintos kezelés a kozmetikusnál – ha úgy gondolja, hogy ezek hatékony beavatkozást jelentenek az öregedési folyamat feltartóztatásában, akkor bizony téved. Habár a külsőleg alkalmazott kozmetikumok – legjobb esetben – […]


Pedig ez nem helyes – ha késleltetni szeretnénk az öregedést, akkor sokkal inkább aktívabb életmódra kell áttérnünk.

Egy 25 ezer forintos krém és egy 20 ezer forintos kezelés a kozmetikusnál – ha úgy gondolja, hogy ezek hatékony beavatkozást jelentenek az öregedési folyamat feltartóztatásában, akkor bizony téved. Habár a külsőleg alkalmazott kozmetikumok – legjobb esetben – rövid távon valóban élénkítik a vérkeringést és így látható változást hoznak létre, de hosszú távon nem hatékonyak. A megfiatalodás titka ugyanakkor nagyon egyszerű is lehet – az aktívabb életvitel.

Egy cambridge-i tanulmány kimutatta, hogy hogyan is képesek a különböző faktorok kiegészíteni egymást. Az Európai Előretekintő Kutatás a rák és táplálkozás témakörében (EPIC) által végzett kutatás bebizonyította, hogy az egészséges életmód a várható élettartamot akár 14 évvel is növelheti. A dohányzás mellőzése, a megfelelő testedzés, mérsékelt alkohol fogyasztás és az egészséges táplálkozás a legjobb módja annak, hogy fiatalságunkat és egészségünket tovább megőrizzük.

0016878_2.jpg ()

Az öregedés – nem csak ráncok kérdése

 

Az öregedési folyamat legfőbb problémája, hogy már jóval azelőtt, hogy az első jelei láthatóvá válnának – mint a ráncok megjelenése vagy az erőnlét csökkenése – testünk már a változás állapotában van. Míg a csecsemők teljes bőrfelületüket minden 5-7 napban megújítják, addig ez a felnőttek esetében már egy hónapot is igénybe vesz. A kollagén rostok száma csökken, mint ahogy a bőr azon képessége is, hogy vizet vegyen fel. A bőr a test teljes felületén szárazabbá és vékonyabbá válik, és ezzel a ráncok kifejezettebben jelenek meg, amint öregszünk. De ez még nem minden. Amikor még az arcunk feszes és szép, testünk már akkor is kezd lassan elhasználódni.

 

Dr. Pontus Harten, belgyógyász és öregedés specialista szakorvos Kielből a következőket mondja: “A vérkeringés romlik, az erek veszítenek rugalmasságukból és a sejtek tápanyag ellátása csökken” A lábakon, például, ez jóval a felszín alatt zajlik, és észrevehetetlen az érintett személy számára is. Dr. Britta Bockelmann, a visszerek és nyirokkeringés specialistája Mainzból rámutat “Még a 20-as 30-as éveikben járó nők is szenvednek vénás bántalmaktól, anélkül, hogy ennek tudatában lennének”

 

Amikor a cellulit veszélyessé válik

 

A gyengébb vénák első jele talán a fárad láb, a zokni lenyomata a bokán vagy az alsó lábszáron, a seprű erek és a cellulit. Ha az öröklött hajlamhoz nem megfelelő táplálkozás is társul, a súlyfelesleg és a testmozgás hiánya nem csak a zsírpárnák lerakódását segíti elő, hanem a visszértágulatok kialakulásának kockázatát is növeli.

 

Dr. Britta Bockelmann szerint, “A cellulit ilyenkor már nem csak megjelenési probléma, hanem egy egészségügyi probléma meglétére is utal.” Minél több a zsírlerakódás a combokon, annál nagyobb mennyiségű nyirokfolyadék is felhalmozódik. Dr Bockelmann arra figyelmeztet, “Minél nagyobb mértékű a nyirok felhalmozódás, annál nagyobb a valószínűsége más, komolyabb betegségek megjelenésének.”

 

0016878_1.jpg ()

 

A HYPOXI mint terápia

 

Dr. Bockelmann azt javasolja, “Én a Hypoxi megközelítést szoktam ajánlani a pácienseimnek. Az alacsony és magas nyomás váltakozása támogatja a vénák működését, mely felér egy nyirokmasszázzsal és jobb vérkeringést biztosít a zsírszövetben.„ Ez általánosságban az anyagcserét, de különösen a zsír-anyagcserét aktiválja hatékonyan és hosszú távon. A Hypoxi terápiának köszönhetően a felszabadult zsírsavak képesek az izmokhoz jutni, ahol aztán az energiatermeléshez használódnak fel.

 

0016878_3.jpg ()

Egy kedvező mellékhatás

 

A kezelés sikerét bizonyítja, hogy azt orvosok is szívesen ajánlják. „ Minden páciensem, akit HYPOXI kezelésre küldtem, nagyon sokat javult a vénás visszaáramlás tekintetében a terápiát követően. Ez pedig nagyban javította a kezeltek életminőségét is.” És ez még nem minden. „A problémás területek kerülete is jelentősen csökkent. Nem ritka, hogy a páciensek akár 10 centiméterrel is karcsúbbak lesznek a popsin, néggyel a has és nyolc centiméterrel a comb területén. Az eredmény: feszesebb test, szebb, karcsúbb megjelenés és egészségesebb működés.” 

 

Dr. Pontus Harten kifejti: “Az egészséges táplálkozás mellett az öregedés feltartóztatására az orvostudomány az embereknek mindig a testmozgást és a vérkeringés javítását javasolta, mely gyorsítja az anyagcserét. És éppen ez az, amit a Hypoxi terápia segítségével elérhetünk.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X