Főoldal > MOZGÁS > 6 villámgyakorlat hátfájás ellen

6 villámgyakorlat hátfájás ellen

gerincgyakorlatmozgás
0

Írta:

1. gyakorlat Állj vállszélességű terpeszállásba. Fogj meg a két végénél egy összetekert törölközőt és ereszd le a kezeidet a válladhoz úgy, hogy a törölköző a tarkódhoz érjen. Végezz törzsfordítást kétszer jobbra, majd kétszer balra legalább 30 másodpercig. A gyakorlatot elvégezheted úgy is, hogy a karjaid ki vannak nyújtva.Mire figyelj?Amikor magastartásban vannak a karjaid figyelj arra, hogy a gyakorlatot valóban […]

1. gyakorlat

Állj vállszélességű terpeszállásba. Fogj meg a két végénél egy összetekert törölközőt és ereszd le a kezeidet a válladhoz úgy, hogy a törölköző a tarkódhoz érjen. Végezz törzsfordítást kétszer jobbra, majd kétszer balra legalább 30 másodpercig. A gyakorlatot elvégezheted úgy is, hogy a karjaid ki vannak nyújtva.
Mire figyelj?
Amikor magastartásban vannak a karjaid figyelj arra, hogy a gyakorlatot valóban nyújtott karral csináld!

2. gyakorlat

Állj vállszélességű terpeszállásba, majd kinyújtva emeld fel a karjaidat. Végezz törzshajlítást kétszer jobbra, majd kétszer balra. A gyakorlatot 30 másodpercig végezd.
Mire figyelj?
A gyakorlat végzése közben ne dőlj se előre, se hátra, hanem próbáld megtartani a törzsedet egy síkban!

3. gyakorlat

Állj vállszélességű terpeszbe. Fogd meg a törölköző két végét, és ereszd le a kezeidet a válladhoz úgy, hogy a törölköző a tarkódon pihenjen. Nyújtsd ki a karodat, amilyen magasra csak tudod. A mozdulat közben érezd, ahogy végig megnyúlnak a hátizmaid, majd hajlítsd be a karodat. A gyakorlatból kétszer 10 darabot végezz.
Mire figyelj?
A gyakorlatnál figyelj arra, hogy  vállból jó magasra nyújtózz.

4. gyakorlat

Állj nagy terpeszállásba, miközben a törölközőt a hasad előtt tartod. Végezz két ütemben törzshajlítást, majd két ütemen keresztül törzsdöntést. A törzsdöntésnél kissé húzd meg a karjaidat felfelé. A gyakorlatot 2-szer 20 másodpercig végezd.
Mire figyelj?
A törzsdöntésnél végig egyenes legyen a törzsed. Ne dőlj se előre, se hátra!

5. gyakorlat

Állj vállszélességű terpeszbe. Mindkét kezeddel fogd meg a törölközőt a hátad mögött. Végezz kétszer törzshajlítást hátra, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe, és két ütemen keresztül próbáld nyújtott karral a törölközőt olyan magasra emelni, amilyen magasra csak tudod. A gyakorlatot 2-szer 20 másodpercig végezd.
Mire figyelj?
A gyakorlatot végig nyújtott karral csináld. Csak annyira dőlj hátra, amennyire kényelmes a pozíció. Ne erőltesd az ízületeidet.  

6. gyakorlat

Állj vállszélességű terpeszbe, fogd meg a törölköző két végét és nyújtsd ki a karjaidat magas tartásba. Vezesd a karjaidat előre, és próbáld megérinteni a törölközőt először bal lábbal, majd végezd el a gyakorlatot ellentétesen is, amikor jobb lábbal próbálod megérinteni a törölközőt. A gyakorlatot kétszer 20 másodpercig végezd.
Mire figyelj?
A gyakorlat végzése közben a karok és a lábak legyenek végig nyújtva.   

Miért jók ezek a gyakorlatok?

– A fenti gyakorlatok alaposan átmozgatják a hát- és a hasizmaidat, illetve a vállöv izmait.
– Ha hetente háromszor – négyszer elvégzed a fenti gyakorlatsort, akkor sokat tettél a gerinced egészségéért, és nem kell attól tartanod, hogy az ülőmunkától megfájdul a hátad, vagy a gerinced!

Képek forrása: Profimédia 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X