Főoldal > MOZGÁS > Férfi vagy nő? Nemvizsgálatot hajtottak végre a világbajnokon!

Férfi vagy nő? Nemvizsgálatot hajtottak végre a világbajnokon!

atlétikaCaster Semenyafutás
0

Írta:

A 18 éves sportolót már a berlini világbajnokságon többen megvádolták azzal, hogy férfi, miközben a nők között versenyez. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) november közepe után dönt Caster Semenya sorsáról. A Daily Telegraph egy, a nemvizsgálatokban részt vett emberre hivatkozva azt írta, hogy Semenyának nincsen méhe és petefészke, viszont belső férfi nemi szervekkel rendelkezik. Emiatt […]

A 18 éves sportolót már a berlini világbajnokságon többen megvádolták azzal, hogy férfi, miközben a nők között versenyez. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) november közepe után dönt Caster Semenya sorsáról. A Daily Telegraph egy, a nemvizsgálatokban részt vett emberre hivatkozva azt írta, hogy Semenyának nincsen méhe és petefészke, viszont belső férfi nemi szervekkel rendelkezik. Emiatt van az, hogy a sportoló szervezetében háromszor annyi tesztoszteront találtak, mint egy átlagos nő szervezetében.

Egy nappal korábban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) főtitkára az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: „Semenya egyértelműen nő, de talán nem száz százalékig.”

A hazájában hősként ünnepelt dél-afrikai futó szinte a “semmiből” tűnt elő három héttel az augusztusi világjátékok előtt, és a 800 méteres döntőben 1:55.45-ös időt futott, ami a világ idei legjobbja.

A hermafroditizmus (“kétneműség”, interszexualitás) olyan veleszületett rendellenesség, amelynek következtében az érintettnél női és férfi nemi jellegek is kialakulnak.


További cikkeink a témában

turmixzsírégetés

Top 3 zsírégető turmix edzéshez

Írta:
10 napja 0

A mesterséges turmixokat igazi csodaszernek tartjuk, fogyaszt, vagy épp izmot épít, ráadásul nem macerás, csak fel kell oldani egy kis vízben vagy tejben, és már fogyasztható is. Azonban sokkal egészségesebb italt készíthetünk magunknak pár perc alatt, csak némi hozzávaló és egy botmixer kell hozzá.

Kövess Facebook-on!
X