Főoldal > MOZGÁS > Férfi vagy nő? Nemvizsgálatot hajtottak végre a világbajnokon!

Férfi vagy nő? Nemvizsgálatot hajtottak végre a világbajnokon!

atlétikaCaster Semenyafutás
0

Írta:

A 18 éves sportolót már a berlini világbajnokságon többen megvádolták azzal, hogy férfi, miközben a nők között versenyez. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) november közepe után dönt Caster Semenya sorsáról. A Daily Telegraph egy, a nemvizsgálatokban részt vett emberre hivatkozva azt írta, hogy Semenyának nincsen méhe és petefészke, viszont belső férfi nemi szervekkel rendelkezik. Emiatt […]

A 18 éves sportolót már a berlini világbajnokságon többen megvádolták azzal, hogy férfi, miközben a nők között versenyez. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) november közepe után dönt Caster Semenya sorsáról. A Daily Telegraph egy, a nemvizsgálatokban részt vett emberre hivatkozva azt írta, hogy Semenyának nincsen méhe és petefészke, viszont belső férfi nemi szervekkel rendelkezik. Emiatt van az, hogy a sportoló szervezetében háromszor annyi tesztoszteront találtak, mint egy átlagos nő szervezetében.

Egy nappal korábban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) főtitkára az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: „Semenya egyértelműen nő, de talán nem száz százalékig.”

A hazájában hősként ünnepelt dél-afrikai futó szinte a “semmiből” tűnt elő három héttel az augusztusi világjátékok előtt, és a 800 méteres döntőben 1:55.45-ös időt futott, ami a világ idei legjobbja.

A hermafroditizmus (“kétneműség”, interszexualitás) olyan veleszületett rendellenesség, amelynek következtében az érintettnél női és férfi nemi jellegek is kialakulnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X