Főoldal > MOZGÁS > 3 szuper szórakoztató mozgásforma

3 szuper szórakoztató mozgásforma

3/4 wellness stepbody pumpedzéskangoo aerobikmozgásforma
0

Írta:

Body Pump, Kangoo Aerobik és 3/4 wellness step – hogy miért érdemes kipróbálnod ezeket a különleges mozgásformákat? Mert nemcsak a pluszkilóktól szabadítanak meg, de lelkileg és testileg is ellazítanak! Body Pump Ha szeretnél óráként legalább hatszáz kalóriát égetni, és expressz sebességgel megszabadulni a zsírpárnáktól, próbáld ki a Body Pumpot – ez a különleges mozgásforma a […]

Body Pump, Kangoo Aerobik és 3/4 wellness step – hogy miért érdemes kipróbálnod ezeket a különleges mozgásformákat? Mert nemcsak a pluszkilóktól szabadítanak meg, de lelkileg és testileg is ellazítanak!

Body Pump

Ha szeretnél óráként legalább hatszáz kalóriát égetni, és expressz sebességgel megszabadulni a zsírpárnáktól, próbáld ki a Body Pumpot – ez a különleges mozgásforma a bodybuilding és az aerobik elemeit ötvözi! Az edzéseken a bemelegítés után pörgős zenére sajátíthatod el és gyakorolhatod be a könnyű és szórakoztató koreográfiát, közben pedig súlyzós gyakorlatokat végezhetsz! A Body Pump alaposan megdolgoztatja az egész testedet: nemcsak a kar, hanem a mell, a hát és a láb izmait, valamint a mélyizomzatot is erősíti, miközben feszessé és formássá varázsolja a problémás területeket is!
Tipp: ha eddig még soha nem végeztél súlyzós gyakorlatokat, kisebb súlyokkal kezdj – érdemes az edző segítségét kérned, egy idő után azonban magadtól rá fogsz jönni, hogy melyik a számodra megfelelő súlyzó!

0024976_1.jpg ()Kangoo Aerobik

Gyerekkorodban imádtad az ugrálóvárakat és a trambulinokat? Akkor a Kangoo Aerobikot is élvezni fogod – ennek a szórakoztató mozgásformának az alapja egy különleges cipő, amely első ránézésre görkorcsolyára hasonlít, ám a kerekek helyén erős, rugós pántok feszülnek, ezeken rugózva végezheted a hagyományos aerobik gyakorlatait az edzéseken. A Kangoo alaposan megdolgoztatja a hátsódat, a csípődet, a combjaidat és a vádlidat: a felmérések szerint ezzel a különleges mozgásformával 25 százalékkal több kalóriát égethetsz el, mint egy sima aerobikórán.
Tipp: mielőtt Kangoo cipőt bérelnél vagy vásárolnál, mindenképpen kérd ki szakember segítségét, mert nemcsak a lábméreted, hanem a testsúlyod is meghatározza, hogy milyen típust érdemes választanod! Ezzel a speciális lábbelivel nemcsak az edzéseken, hanem otthon és a szabadban is edzhetsz – akár a szokásos kocogáshoz is használhatod!

3/4 wellness step

Ha ezt a különleges mozgásformát választod, elfelejtheted az egyhangú és monoton edzést – a 3/4 wellness step alapja nem az aerobikedzéseken megszokott pörgős zene, hanem számos nyugtató, meditatív dallam, amelyeknek az üteme ugyanúgy háromnegyedes, mint a keringőé! A gyakorlatok hasonlóak az aerobikos alaplépésekhez, ám a zene ritmusa miatt a lépéseket lágyabban, nőiesebben kell végrehajtanod! A 3/4 wellness step erősíti a helyes testtartásért felelős izmokat, ám a zsírpárnák eltüntetésében is segít neked – az edzés ugyanis végig a zsírégető tartományban tartja a pulzusodat!
Tipp: a 3/4 wellness step segít megszabadulni a stressztől és a feszültségtől is – a zene nyugalmat áraszt, a letisztult és harmonikus mozdulatok, valamint a tudatos légzéstechnika testileg-lelkileg ellazít!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X