Főoldal > MOZGÁS > A nyár leghosszabb futókalandja sztárfutók részvételével

A nyár leghosszabb futókalandja sztárfutók részvételével

0

Írta:

A kétnapos váltó esetében maximum 5 fős csapatok indulhatnak, a non-stop staféta esetében pedig maximum 10 fős csapatok vághatnak neki a tókörnek. A non-stop staféta tagjai tetszőleges sorrendben teljesíthetik a távot. Csupán egyetlen megkötés van, a váltás csak frissítőponton történhet. Így lehetővé válik, hogy azok a futók is rajthoz álljanak csapatba verődve, akik 5-10-15 kilométeres […]

A kétnapos váltó esetében maximum 5 fős csapatok indulhatnak, a non-stop staféta esetében pedig maximum 10 fős csapatok vághatnak neki a tókörnek. A non-stop staféta tagjai tetszőleges sorrendben teljesíthetik a távot. Csupán egyetlen megkötés van, a váltás csak frissítőponton történhet. Így lehetővé válik, hogy azok a futók is rajthoz álljanak csapatba verődve, akik 5-10-15 kilométeres távok megtételére vállalkoznak, vagyis senki sem marad ki Közép-Európa leghosszabb futóversenyének több mint 1300 fős mezőnyéből.

UB_1_2.jpg ()Az útvonal a Balaton-felvidék legszebb településein át, érinti Keszthely városát, Balatonmáriafürdőt, Balatonboglárt, majd pedig Balatonföldvárt, Siófokot, Balatonaligát, Fűzfőt, Almádit és Füreden át vezet vissza a Tihanyi-félszigetre, a Belső-tó partjához. Az Ultrabalatonon 51 frissítőpont áll a futók rendelkezésére, melyeken az indulók folyamatosan pótolni tudják a szükséges energiát. A verseny szintideje 32 óra.

 

Sztárok a mezőnyben

Az Ultrabalaton idei népes mezőnyében rajthoz áll egy maratoni táv erejéig a népszerű „média-fenegyerek”, Winkler Róbert, az RTL Klub non-stop stafétájában Barabás Éva és Marsi Anikó a Fókusz műsorvezetői, illetve a januárban súlyos balesetet szenvedett Erőss Zsolt, az ország eddigi legeredményesebb hegymászója, aki első magyarként megmászta a Mount Everestet.

 

Mosoly Visszhang Futás

Bár az Ultrabalaton elsősorban az egészséges embereknek, gyermekeknek kínál sportolási lehetőséget, nem feledkeztek meg azokról a gyermekekről sem, akik fogyatékkal, vagy nehéz szociális helyzetben élnek. A Mosoly Alapítvány közreműködésével a 0. napon az Alapítvány pártfogoltjai az egyéni és váltóverseny résztvevőivel együtt futják le a pár száz méteres távot.

További információ: www.ultrabalaton.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X