Főoldal > MOZGÁS > A nyár leghosszabb futókalandja sztárfutók részvételével

A nyár leghosszabb futókalandja sztárfutók részvételével

0

Írta:

A kétnapos váltó esetében maximum 5 fős csapatok indulhatnak, a non-stop staféta esetében pedig maximum 10 fős csapatok vághatnak neki a tókörnek. A non-stop staféta tagjai tetszőleges sorrendben teljesíthetik a távot. Csupán egyetlen megkötés van, a váltás csak frissítőponton történhet. Így lehetővé válik, hogy azok a futók is rajthoz álljanak csapatba verődve, akik 5-10-15 kilométeres […]

A kétnapos váltó esetében maximum 5 fős csapatok indulhatnak, a non-stop staféta esetében pedig maximum 10 fős csapatok vághatnak neki a tókörnek. A non-stop staféta tagjai tetszőleges sorrendben teljesíthetik a távot. Csupán egyetlen megkötés van, a váltás csak frissítőponton történhet. Így lehetővé válik, hogy azok a futók is rajthoz álljanak csapatba verődve, akik 5-10-15 kilométeres távok megtételére vállalkoznak, vagyis senki sem marad ki Közép-Európa leghosszabb futóversenyének több mint 1300 fős mezőnyéből.

UB_1_2.jpg ()Az útvonal a Balaton-felvidék legszebb településein át, érinti Keszthely városát, Balatonmáriafürdőt, Balatonboglárt, majd pedig Balatonföldvárt, Siófokot, Balatonaligát, Fűzfőt, Almádit és Füreden át vezet vissza a Tihanyi-félszigetre, a Belső-tó partjához. Az Ultrabalatonon 51 frissítőpont áll a futók rendelkezésére, melyeken az indulók folyamatosan pótolni tudják a szükséges energiát. A verseny szintideje 32 óra.

 

Sztárok a mezőnyben

Az Ultrabalaton idei népes mezőnyében rajthoz áll egy maratoni táv erejéig a népszerű „média-fenegyerek”, Winkler Róbert, az RTL Klub non-stop stafétájában Barabás Éva és Marsi Anikó a Fókusz műsorvezetői, illetve a januárban súlyos balesetet szenvedett Erőss Zsolt, az ország eddigi legeredményesebb hegymászója, aki első magyarként megmászta a Mount Everestet.

 

Mosoly Visszhang Futás

Bár az Ultrabalaton elsősorban az egészséges embereknek, gyermekeknek kínál sportolási lehetőséget, nem feledkeztek meg azokról a gyermekekről sem, akik fogyatékkal, vagy nehéz szociális helyzetben élnek. A Mosoly Alapítvány közreműködésével a 0. napon az Alapítvány pártfogoltjai az egyéni és váltóverseny résztvevőivel együtt futják le a pár száz méteres távot.

További információ: www.ultrabalaton.hu


További cikkeink a témában

turmixzsírégetés

Top 3 zsírégető turmix edzéshez

Írta:
9 napja 0

A mesterséges turmixokat igazi csodaszernek tartjuk, fogyaszt, vagy épp izmot épít, ráadásul nem macerás, csak fel kell oldani egy kis vízben vagy tejben, és már fogyasztható is. Azonban sokkal egészségesebb italt készíthetünk magunknak pár perc alatt, csak némi hozzávaló és egy botmixer kell hozzá.

Kövess Facebook-on!
X