Főoldal > MOZGÁS > Izzadj a gyönyörű dekoltázsért!

Izzadj a gyönyörű dekoltázsért!

0

Írta: and

Ha nem vagy elégedett kebleid formájával, méretével, a Wellness Cafe bemutat néhány (sz)építő fogást, hogy formába lendítsd őket!   Fittizom A kebel ősidők óta a nőiesség szimbóluma, ezért fontos, hogy konstans edzésben legyen. Ennél a testrésznél ugyanis nem feszes az izomzat, ellenben laza a zsírszövet, és nagy bánatunkra az egyetlen testrészünk, ami igazán fogyni kezd. […]

Ha nem vagy elégedett kebleid formájával, méretével, a Wellness Cafe bemutat néhány (sz)építő fogást, hogy formába lendítsd őket!

 

Fittizom

A kebel ősidők óta a nőiesség szimbóluma, ezért fontos, hogy konstans edzésben legyen. Ennél a testrésznél ugyanis nem feszes az izomzat, ellenben laza a zsírszövet, és nagy bánatunkra az egyetlen testrészünk, ami igazán fogyni kezd. Bár szövete nem formálható, de rendszeres tornával erősítheted, formálhatod, ám érdemes hátizommal együtt igénybe venned, hisz egyik a másiknak antagonistája. Fontos, hogy a váll- és karizmokra is tornázz, ezek együttesétől lesz igazán vonzó a kebled.

 

shutterstock_24692989.jpg ()45◦

Hatékony gyakorlat, melyet keretben és negyvenöt fokos dőlésszögre állított padon kell végezned. Feküdj rá hanyatt, mindkét kezedbe vegyél kézi súlyzót, majd a karokat kinyújtva emeld a törzs felé. Mindkét karodat engedd oldalsó középtartásba, úgy, hogy a fel- és alkarod 90◦-os szöget zárjon be. Ez egyfelől biztonságos, hiszen a súly nem tud dőlni semerre, másfelől az erőkeret rákényszerít majd a szabályos feladatvégzésére. Ne félj attól, hogy férfiasan „kigyúrt” leszel, ahhoz kőkemény edzés és hosszantartó erőfeszítés szükséges.

 

Mellről nyomás

Feküdj hanyatt az edzőpadra, fogj meg két súlyzót, és told őket össze a mellek előtt. Ez a művelet kiváló összehúzódást ad, és a mell belső része is stimulálható vele. Kézi súlyzókkal dolgozz, és nagyobb terhekkel.

 

Áthúzás mellre

Kevés mozdulat dolgoztatja meg a melleket hosszanti irányban is, a pull-over ezért is tökéletes, továbbá kiválóan nyújtja mellkasodat, és növeli tüdőkapacitásodat. Támaszd meg hanyattfekvésben tarkód, lábaid legyenek a talajon. Nyújtsd ki a karodat, és tartsd állvonalban a fejed felett a kézi súlyzót, majd engedd hajlított karral a fejed mögé vissza, egészen addig, ahol azt érzed, hogy a mellizom már nem húzódik, majd visszaemelheted.

 

Tárogatás

Ez a mozgásfajta szolgál igazán a mellizom nyújtására. Kiemelt szerepet kap a csuklód, a kezed erőkarként funkcionál, minél inkább kinyújtod, annál intenzívebb erő szükséges a végrehajtáshoz. A gépet állítsd megfelelő magasságra, úgy, hogy ha ráülsz, a két kart nagyjából a mellek vonalában fogd meg. Fekvenyomó padon préseld össze a kézi súlyzókat, összeérintve a fejed felett. Ezután a súlyokat köríves mozdulattal engedd a vállaid mellé, behajlítva a könyöködet. Tárogatni ülve is tudsz, az ún. peck-deck gépeken.

 

Térfogatnövelés

Ülj egyenesen az edzőpadon, nyújtsd ki karjaidat a mellkas előtt úgy, hogy az ujjvégek összeérjenek. A lapockákat húzd össze, majd lendítsd jobb karodat a magasba, told ki, aztán a balt ereszd le, majd azt is told kifelé, így két kezed átlós egyenesben lesz. Tartsd fél percig a pozíciót, majd térj vissza alaphelyzetbe. A következő körben cseréld meg a kezek mozgási irányát.

 

Labdanyomás

Ülj le egy székre egyenes tartással, és vegyél a kezedbe egy kisebb labdát. A kezeket tartsd a melleid előtt, a könyöködet hajlítsd be enyhén, majd szorítsd össze a tenyeredet, miközben előre nyújtod a kezeket. Tarts ki néhány másodpercig, eztán húzd vissza, és lazítsd el a karokat, majd ismételd meg gyakorlatot, maximum negyvenszer.

 

Kickbox

Ez egy optimális tréning a szép mellekért. Szorítsd össze az ökleidet, és jobb, illetve bal karoddal felváltva üss egyet a képzeletbeli ellenségbe. Végezd harmincszor.

Valamennyi feladat során figyelj a helyes tartásra, ügyelj arra, hogy hasad és törzsed egyenes legyen, soha ne húzd előre a vállakat, és ne gömbölyítsd őket, mert könnyen megsérülhetsz. Kardiózás során jó minőségű sportmelltartóban eddz, hogy ne nyúljanak meg a tartószalagok. A mellizmok edzésének leghatékonyabb módja, ha a különböző gyakorlatokat kombinálod egymással.

 

Nyújtás

Ne felejts el edzések után alaposan nyújtani, mellyel állandó hajlékonyságot érsz el, de a külső izomformáláshoz is szükséges. Állj vállszélességű terpeszbe, karjaidat húzd hátra a törzsed mögé, kulcsold össze a kezeket a csípőd vonalában. Emeld fel a karokat a hátad mögött, ezzel párhuzamosan told előre a mellkast, addig, ameddig nem érzel fájdalmat mindenedben.

 

Kortyolás

Biztosíts a szervezet számára állandó folyadékbevitelt, ez a terhelés alatti izomfejlesztéshez is elengedhetetlen. Heti pár alkalom bőven megéri, hogy egy hónap múlva büszkén domboríthass kedvenc felsődben!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X