Főoldal > MOZGÁS > A legtutibb sportok nyárra

A legtutibb sportok nyárra

0

Írta: and

Homokban futás Ha rendszeresen szoktál kocogni, a nyaralás alatt se mondj le róla – és még a futócipődet sem szükséges magaddal cipelned. Próbáld ki a homokban futást – olyan izmaidat fogod megmozgatni, amelyeket a hagyományos futás során eddig nem tettél! Miért jó? Minél puhább, egyenetlenebb talajon edzel, annál hatékonyabban és gyorsabban égeted el a kalóriákat. […]

Homokban futás

Ha rendszeresen szoktál kocogni, a nyaralás alatt se mondj le róla – és még a futócipődet sem szükséges magaddal cipelned. Próbáld ki a homokban futást – olyan izmaidat fogod megmozgatni, amelyeket a hagyományos futás során eddig nem tettél!

tutisport2.jpg ()Miért jó? Minél puhább, egyenetlenebb talajon edzel, annál hatékonyabban és gyorsabban égeted el a kalóriákat. A homokban futás 30–50 százalékkal növeli a szervezet zsírégetését, mint egy azonos hosszúságú egyszerű futóedzés. Mivel a homok elnyel, jobban oda kell figyelned a lépésekre, magasabbra kell emelned a lábad, ám ez még hatékonyabban formálja a fenék és a comb izmait. Emellett a talp izmait is erősíti, átmasszírozza a homok.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik gyakran futnak, és erről a tengerparti nyaralás során sem szeretnének lemondani, illetve szeretnék a futásnak egy új formáját megismerni.

Hány kalóriát égethetsz el? 1 óra alatt nagyjából 500 kalóriát.

Úszás

A nyaralás egyik alappillére a víz és a vízpart, így az úszás a legevidensebb nyári mozgásforma. Akár a tengerhez, akár a Balatonhoz utazol, a víz adott – így nem kell sokáig gondolkodni azon, hogyan maradj fitt a vakáció alatt.

Miért jó? Az úszás az egyik leghatékonyabb mozgásforma, erőt, állóképességet fejleszt, és javítja a test rugalmasságát. A test szinte összes izmát átmozgatja, főleg a hát és a has izmait erősíti, ezáltal javítja a testtartást. Ez a sport kíméli az ízületeket, illetve javítja a szív, a tüdő és a keringési rendszer kapacitását.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki szereti a vizet, szívesen mozog és fejleszti állóképességét úgy, hogy közben kíméli az ízületeket.

Hány kalóriát égethetsz el? 1 óra alatt 420 kalóriát.

Wakeboard

Látványos és izgalmas dolog a vízen siklani, ha teheted, próbáld ki a wakeboardot. Mivel a pályák sosem üresek, sportolás közben új barátokat is szerezhetsz, az adrenalin-fröccsről nem is beszélve. Egyre népszerűbb ez a vízi sport, sorra nyílnak a pályák, így könnyű olyan nyaralóhelyet találni, ahol belevághatsz a deszkázásba.

Miért jó? A kötélpályán suhanó deszkán megállni először nem könnyű, de ha kitartó vagy, hamar belejössz majd. A wakeboard fejleszti az egyensúlyérzéket, hatékonyan formálja a has, a fenék, és a comb izmait, hiszen ezeket meg kell feszíteni, hogy a deszkán tudj maradni. Emellett pedig izmos, formás karokra is szert tehetsz a kötélbe kapaszkodva.

Kinek ajánljuk? Remek sport a vagány, bevállalós csajoknak, akik szeretik az extrémitásokat, és ügyességükkel szívesen felhívják magukra a srácok figyelmét. Az első alkalommal mindenképpen kérd oktató segítségét!

Hány kalóriát égethetsz el? 1 óra alatt nagyjából 350 kalóriát.

A cikk folytatását keresd a Maxima magazin legfrissebb számában.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X