Főoldal > MOZGÁS > Emeld művészi szintre edzésedet!

Emeld művészi szintre edzésedet!

0

Írta: and

A fitneszkultúra forradalmi alakformáló módszerét Robert Steinbacher, német szertornász New York-i, táncos és koreográfusi munkája közben dolgozta ki, s védette le BodyArtTM néven. A világszerte terjedő „testművészet” 2005-ben és 2006-ban elnyerte a legjobb edzéskoncepció címet. Olyan komplex tréninget jelent, mely a jóga, gyógytorna, erőtréning, pilates és a Do In elemeit ötvözi, mindehhez speciális légzéstechnikát kapcsolva. […]

A fitneszkultúra forradalmi alakformáló módszerét Robert Steinbacher, német szertornász New York-i, táncos és koreográfusi munkája közben dolgozta ki, s védette le BodyArtTM néven. A világszerte terjedő „testművészet” 2005-ben és 2006-ban elnyerte a legjobb edzéskoncepció címet.

Olyan komplex tréninget jelent, mely a jóga, gyógytorna, erőtréning, pilates és a Do In elemeit ötvözi, mindehhez speciális légzéstechnikát kapcsolva. Bárki elkezdheti, kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül, és mindenkire pozitív hatást gyakorol. A dinamikus, állandó körforgású mozdulatok segítik a stresszoldást, a zene behatol a zsigereidbe, és a dallamok felszabadítják lelkedet!

Csak rólad szól

Ennek az edzés-ellazulás metódusnak a centrumában a jin-jang áll: belégzés-kilégzés, megfeszítés-ellazulás.

shutterstock_51591763.jpg ()A BodyArt órán nagyjából 80% a statikus, 20% a dinamikus gyakorlatok aránya. Az órákat egy “mozgásfolyamba” építik a prezenterek, különböző erő- és nyújtógyakorlatok segítségével, amelyekkel tónusba rendezhető az izomzat. Legfőbb szerepe a ”core” izmoknak van – minden elem helyes megtartásához, kivitelezéséhez a törzsizmok segítségére van szükség.

Rotációban zajlik a gyakorlatsor: erős jógapozíciók után nyújtás, relaxálás, energetizáló gyakorlat következik, s ugyanez indul, előröl. Ha lassan, tudatosan végzed, és figyelsz testedre, belső énedre, izmaidra, a szabályos légzésre, a BodyArt visszaadja tested elveszett szabadságát, hajlékonyságát és rugalmasságát is egyben.

A mozgások különböző szinteken, saját képességeid függvényében történnek. A flaw lágy körkörös mozgás, a streching nyújtás, a basic alapszint és végül a haladó változat következik. Rövid idő alatt megtanulhatod, hogy mindig a tested egységben tartására (gerinc, térd, csípő, váll) figyelj. Csupán 1 óra, és megtérül a befektetett energia, neked és érted!

Izmaid globális mozgatása

Egész nap a laptop előtt görnyedsz, ülsz a dugóban, keveset mozogsz, ezért izmaid nem önállóan mozognak. Ez az életmód főleg a gerincet és deréktáji izmokat terheli. Ha nem célzott, helyi izomnövekedés a cél, akkor a testet összefüggéseiben kell kezelni a pozitív eredmény érdekében.

A BodyArt ezért izomláncokkal dolgozik, terhelés után mindig nyújtás következik, így az izmok egymással kölcsönhatásban fejlesztik a testet, akár egy-egy gyakorlaton belül is. Így a leggyengébb izom, izomcsoport is megkapja azt a terhelést, mely a többi testrészhez való felzárkózást segíti. A látványos, felületi izmok erősítése, nyújtása mellett a mélyizmok kiemelt szerepet kapnak az egyszerű, hatékony egyensúlyi és tartó gyakorlatok révén.

Mit ad neked?

Elsősorban a tested összes izomcsoportjának megmozgatását! Az irányított légzés segíti a koncentrációt a kitartott erőgyakorlatoknál, támogatja a stabilizációt az egyensúly pozícióknál, a relaxáció során pedig oldja a feszültséget. Rendszeres gyakorlással esztétikus és feszes izomzatra tehetsz szert, hajlékonyabbá válsz, nő életerőd, kitartásod és javul a koncentrációs képességed.

Ha fáradtan, elcsigázva is érkezel az edzésre, utána biztosan érezni fogod a megújuló energiát, de ne akarj rögtön látható és érezhető eredményt! Győzd le a korlátaidat, dobd le vállaidról a súlyos terheket, és válaszd e természet közeli mozgást, hogy testi-lelki-szellemi erőid a maximumon legyenek!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X