Főoldal > MOZGÁS > Itt a kickbike, a felnőtteknek való őrület!

Itt a kickbike, a felnőtteknek való őrület!

0

Írta: and

A rollerek megint divatba jöttek, a termékskála is bőséges. Választhatsz elektromos, normál, mini, 2 vagy 3 kerekű modellt, vagy kipróbálhatod az egyedi tervezésű, nagy intenzitású, városi közlekedésre tervezett felnőtt rollert, más néven a Kickbike-ot. A rollerek Európában csupán pár éve csatlakoztak a népszerű közlekedési eszközök csoportjához, de egyre nagyobb tömegeket mozgat meg a „zöld” eszméje […]

A rollerek megint divatba jöttek, a termékskála is bőséges. Választhatsz elektromos, normál, mini, 2 vagy 3 kerekű modellt, vagy kipróbálhatod az egyedi tervezésű, nagy intenzitású, városi közlekedésre tervezett felnőtt rollert, más néven a Kickbike-ot.

A rollerek Európában csupán pár éve csatlakoztak a népszerű közlekedési eszközök csoportjához, de egyre nagyobb tömegeket mozgat meg a „zöld” eszméje és választanak olyan mobil lehetőségeket, melyek eredményesek a csúcsforgalomban, és kímélik a környezetet. A Kickbike-kal egyszerűen eljuthatsz bárhova, elegánsan és lendületesen!

kickbike2.jpg ()Mi is ez tulajdonképpen?

A bicikli és a roller kereszteződéséből született a Kickbike, mely kerékpár méretű kerekeken gurul, de úgy kell hajtanod, mint egy rollert.

Az ötletgazda egy finn atléta, aki olyan sporteszközt alkotott, mely intenzív és dinamikus izommozgást tesz lehető, de nem terheli meg közben az ízületeket.

A kisméretű, hátsó kerék növeli a fordulékonyságot, és szabad teret nyújt a hajtó láb mozgásának. Sík terepen akár 40km/h-s sebességet is elérhetsz, ha pedig lejtőre tévedsz, 103km/h-val repíthetsz.

Nagyon fontos a megfelelő szilárdságú váz, ha komolyabb lejtőkön is szeretnéd használni. A gyorsaság miatt a fékhatásról az első, illetve hátsó kerékre felszerelt fékek gondoskodnak.

A roller tárolása nem helyigényes, acél és alumíniumváz, aszfaltra és terepre szabott, csodás design és vonalvezetés, valamint különleges stílus jellemez.

Tanuld meg a technikát!

A kickbike vezetését pillanatok alatt elsajátíthatod, de első „éles” utad előtt nem árt néhány tanácsot megfogadnod!

A két kézfejed fixen rögzített legyen. Mindig hosszú lökésekkel haladj, engedd, hogy a roller gurítson téged. Sík terepen hosszabbakat lökj, súlyodat tartsd támasztó lábadon és törekedj laza, könnyebb lökésekre. Támasztó lábadat nyújtsd ki a lökések közti szünetekben.

Ahhoz, hogy ne dőlj ki az első 300 méteren, fontos, hogy mindig egyformán dolgoztasd mindkét lábadat. Ez az egyetlen olyan dolog, amit célszerű elsajátítanod a technikás rollerezéshez. Lassabb mozgásnál 8-10 lökés követően, ha tempósan haladsz – kemény munka mellett – 3-6 lökésenként célszerű lábat cserélned.

Fékezésnél mindig tartsd az előírt féktávolságot! Vedd figyelembe, hogy esős, nedves aszfalton, illetve lejtőn lefelé megnő a fékút. Az első fék használatakor a roller hátulja felemelkedhet, ilyenkor mozdítsd súlyodat a hátsó kerék irányába.

A tökéletes módszerrel fizikai energiát spórolhatsz, nagyobb sebességre kapcsolhatsz, egy idő után pedig izmos és formás leszel. Karbantarthatod szív- és keringési rendszeredet, alaposan megdolgoztatod lábad minden izomcsoportját, a hát- és hasizmaidat, és megfelelő zsírégetést mellett tested-lelked fiatalos marad, miközben gyorsan suhansz!

Gondoltad volna, hogy a Kickbike a futás és az aerobik intenzitásának ötvözetét adja, és 1 óra rollerezéssel akár 720 kalóriát is elégethetsz? Légy természetesen mobil, élvezd a sport, egészség és játék mókás együttesét! A sportágról és a Kickbike-ról a www.kickbike.hu oldalon minden fontos információt megtalálsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X