Főoldal > MOZGÁS > Új őrület kőkemény csajoknak: itt a bootcamp!

Új őrület kőkemény csajoknak: itt a bootcamp!

0

Írta: and

Mi a Boot Camp? A Boot Camp napjaink legnépszerűbb, és leghatékonyabb edzésmódja a tengerentúlon. A US Army újoncokat kiképző tematikájában alkalmazott fizikai módszerek adaptációjáról van szó, mely a hétköznapi ember számára is elérhetővé teszi azt a fittségi állapotot, mellyel a résztvevők mindennapi életük során megnövekedett teljesítőképességet érhetnek el. Miért hatásos? A Boot Camp sikerének kulcsa […]

Mi a Boot Camp?

A Boot Camp napjaink legnépszerűbb, és leghatékonyabb edzésmódja a tengerentúlon. A US Army újoncokat kiképző tematikájában alkalmazott fizikai módszerek adaptációjáról van szó, mely a hétköznapi ember számára is elérhetővé teszi azt a fittségi állapotot, mellyel a résztvevők mindennapi életük során megnövekedett teljesítőképességet érhetnek el.

bootcamp2.jpg ()Miért hatásos?

A Boot Camp sikerének kulcsa a csapatmunka adta motiváció és az alkalmazott módszerek. A katonák edzettségi szintjére alapozva a Boot Camp edzéseket arra tervezték, hogy a lehető legtöbb eredményt érjük el a lehető legrövidebb idő alatt. Az edzések hosszúak és fárasztóak, ezért kihozzák a résztvevőket a komfortzónájukból.

A gyakorlatok a fizikai erőt és az állóképességet egyaránt fejlesztik, ezért egyszerre izomtömeg növelő, és zsírégető hatásuk is van. Az izomtömeg növekedésével arányosan gyorsul az anyagcsere, így a szervezet több kalória elégetésére válik képessé. Itt lehet kiabálni, nyögni, és kiadni a felesleges feszültséget, ezzel levezethető a ma már mindenkit érintő stressz. Az edzettséggel javul a közérzet, ami nyugodtabb alvást, növekvő energiaszintet eredményez.

Hol és hogyan zajlanak az edzések?

A klasszikus Boot Camp-et szabadtéren, parkokban, erdőkben, sportpályákon tartják 8-20 fős csoportokban. A 70-80 perces edzéseket általában két edző vezeti, akik a helyes végrehajtást folyamatosan kontrollálják és lelkesítik a résztvevőket.

A gyakorlatok a katonai kiképzésben használt alakzatokban zajlanak, megtűzdelve sprintfutással, sorversennyel, utánzójárásokkal, páros gyakorlatokkal, köredzéssel, core tréninggel (a test tartó izmainak fejlesztésével). A jó hangulat mindig adott, így a motiváció könnyen fenntartható.

Kinek ajánlott?

Bármilyen edzettségi szinten vagy, nyugodtan bevállalhatod, mert a gyakorlatok végrehajtása mindig időre történik, ami alatt a számodra elvégezhető maximális ismétlésszám a cél. Az első edzés mindig szintfelméréssel kezdődik, így az edző képet kap fizikai képességeidről.

Milyen felszerelést kell magaddal vinned?

A gyakorlatok saját testsúllyal, eszköz nélkül is végezhetőek, de a leleményes edzők minden alkalmas tereptárgyat igénybe vesznek. Fontos a lábat jól tartó, lehetőleg terepfutó cipő, a kényelmes, koszolható ruházat, és ivóvíz.

Ha szeretnéd kipróbálni a Boot Camp-et, egész nyáron csütörtökönként ingyenes edzések várnak a TF atlétikai pályáján (Budapest, XII. Csörsz utca) 18 órától!

Bővebb információ: www.firstbootcamp.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X