Főoldal > MOZGÁS > Kapcsolj őszi üzemmódba!

Kapcsolj őszi üzemmódba!

0

Írta:

A lelkünk a természethez hasonlóan örök körforgásban él. Úgy tartják, az aktív, napsütéssel és életenergiával teli nyarat a betakarítás időszaka követi, amikor számot vetünk önmagunkkal. Az ősz tehát a lelki lomtalanítás, a rendrakás ideje. Ha te különösen rosszul veszed az egyre hidegebb és rövidebb nappalokat, és a borús reggeleket, tanuld meg, hogyan töltekezhetsz ebben az […]

A lelkünk a természethez hasonlóan örök körforgásban él. Úgy tartják, az aktív, napsütéssel és életenergiával teli nyarat a betakarítás időszaka követi, amikor számot vetünk önmagunkkal. Az ősz tehát a lelki lomtalanítás, a rendrakás ideje. Ha te különösen rosszul veszed az egyre hidegebb és rövidebb nappalokat, és a borús reggeleket, tanuld meg, hogyan töltekezhetsz ebben az évszakban. Télen szükséged lesz az energiára!  Még nem késő, hogy szellemi-lelki táplálékokat keress, hogy megtaláld az „elemeid”. Ez lehet akár az olvasás, a lakás átrendezése, új dolgok tanulása, de ezek mellett sem árt, ha olyan gyakorlatokat, technikákat sajátítasz el, amelyek feltöltenek energiával. Lássuk, mit tehetsz:

jogauj2.jpg ()– Meditálj!

A meditáció utat nyit saját magadba, és segít a belső béke és harmónia megtalálásában.  Hatékonyan oldja a stresszt, elmélyíti az önismeretet és segít abban, hogy mélyebb tudatszinteken is megtapasztald önmagad.

– Kezdd a napot hatha jógával!

Ez a jógatípus segítségedre lesz az energetikai harmónia helyreállításában. Gyakorlásával olyan belső boldogságot élhetsz át, amely egész napra lendületet ad.

– Ismerd meg a tested!

Az iyengar jóga mindenki számára tartogat sikerélményt! A párnák, pokrócok, hevederek és jógatéglák segítenek abban, hogy ráérezz a végrehajtás helyes módjára, és érvényesüljenek az ászanák jótékony hatásai, amelyek hosszú kitartása segíti a kitartás fejlődését, bátorságot, erőt és hitet ad. Gyakorlás közben megtanulhatod megfigyelni és értelmezni a tested jelzéseit!

– Szerezz jobb kondíciót!

Tudtad, hogy a futás is felérhet egy meditációval? Persze csak akkor, ha már nem csak arra koncentrálsz, hogy levegőhöz juss kocogás közben. Ha inkább közösségben mozognál, keress kezdőknek való alakformáló órákat. Az izmokat megdolgoztató gyakorlatok után fontos a megdolgoztatott izmok nyújtása, egy kis relaxációval pedig lélekben is erősödhetsz!

Szeptember 11-ig ingyenesen kipróbálhatod a hatha jógát, az eszközös jógát, a meditációt, valamint az alakformáló és a szülés utáni tornát a Jade Jóga és Életmód Stúdióban.

Órarendért klikkelj ide: www.jadejoga.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X