Főoldal > MOZGÁS > Kerülj csúcsformába: íme, két vadiúj mozgásforma!

Kerülj csúcsformába: íme, két vadiúj mozgásforma!

0

Írta: and

Szabadulj meg a rossz mozdulatoktól! – Feldenkrais módszer Az új módszer Dr. Moshe Feldenkrais, Ukrajnában született tudós és harcművész nevét viseli. Ő fejlesztette ki ezt a gyógyító, felszabadító és önismeretet is fejlesztő módszert, amelynek lényege, hogy megszabadulhass a beidegződött rossz mozdulataidtól. Feldenkrais szerint a kisgyermekkor óta elsajátított mozdulatok és viselkedésformák gyakran nem megfelelőek, sőt a […]

Szabadulj meg a rossz mozdulatoktól! – Feldenkrais módszer

Az új módszer Dr. Moshe Feldenkrais, Ukrajnában született tudós és harcművész nevét viseli. Ő fejlesztette ki ezt a gyógyító, felszabadító és önismeretet is fejlesztő módszert, amelynek lényege, hogy megszabadulhass a beidegződött rossz mozdulataidtól. Feldenkrais szerint a kisgyermekkor óta elsajátított mozdulatok és viselkedésformák gyakran nem megfelelőek, sőt a későbbiek folyamán betegségekhez és lelki problémákhoz vezetnek. Módszerének célja, hogy megszabadítson ezektől a természetesnek hitt, de negatív hatású mozgásformáktól, és helyettük olyanokra tanítson meg, amelyek pozitív hatással vannak az egészségedre. Megtapasztalhatod, hogy a különböző mozgásokat a megszokottól eltérően, de ugyanolyan könnyen is végre lehet hajtani. Végül az új mozdulat válik természetessé, ami életed minden területére hatással lesz.

shutterstock_31635121.jpg ()A módszer csoportban és egyénileg is elsajátítható, bárki könnyen megtanulja, és annak ellenére, hogy nem jár nagy erőfeszítéssel, és az izmokat sem terheli, megkönnyíti a mozgást a mindennapi tevékenységeid során. A gyakorlatok nem nehezek, a több mint 600 különböző mozdulatot mindenki saját tempója szerint sajátítja el, általában fekvő helyzetben. A módszer többek között helyes tartást és a mozgáskoordináció javulását eredményezi. Különösen ajánlott mozgásszervi megbetegedések esetén, vagy olyanoknak, akik hát- és ízületi fájdalmaktól, vagy izommerevedéstől szenvednek. De ha teljesen egészséges vagy, akkor is próbáld ki bátran! Meglátod, javulni fog a közérzeted, a tudatos mozgás életed minden területére felszabadító hatással lesz.

Mozogj gátlások nélkül! – Yoga Trance Dance

A Yoga Trance Dance a tánc felfedezése a jógában, amelyet Shiva Rea jógamesternő dolgozott ki, aki már több mint 20 éve tanítja a jóga különböző formáit. Shiva Rea szerint a modern ember nagyon tudatosan él, a fejével irányít mindent, és elfelejt igazán befelé figyelni. Ez a mozgásforma segít, hogy újra megtaláld magadban az ősit, hogy felfedezd a szívedben rejlő örömöt, és a felszínre hozd a kreatív életerődet.

A Yoga Trance Dance egy szabályok nélküli szabad tánc, amiben különösen fontos, hogy odafigyeljünk a légzésünkre, amely a mozgást irányítja. A mozgás egyszerűbb jóga testhelyzetekkel indul, majd később, a zene ritmusának gyorsulása fokozatosan tánccá alakul át. Ha nem tudsz táncolni, akkor is nyugodtan kipróbálhatod a Yoga Trance Dance-t, hiszen mindenki a saját mozdulatait használhatja, nincsenek kötött szabályok, vagy előre meghatározott táncmozdulatok. A zene és a pillanatnyi érzések határozzák meg a mélyről jövő, ösztönös mozgást, miközben mindenki befelé figyel. Ezért ez egyfajta meditáció is, amelyet néha könnyebb csoportban gyakorolni, mint egyedül otthon. A felszabadult mozgás, a gátlások leküzdése és a meditáció segít a mindennapi stressz oldásában, és segít lazábban, könnyedebben élni a mindennapjaidat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X