Főoldal > MOZGÁS > Lendülj csúcsformába a Strike Zone-nal!

Lendülj csúcsformába a Strike Zone-nal!

0

Írta: and

A mozgásról alkotott vélemények és célok egyénileg eltérnek, ám lényegét tekintve mindenki olyan programot szeretne, ami dinamikus, könnyen elsajátítható gyakorlatokból áll és minél rövidebb idő alatt látványos fogyást, alakformálást eredményez. Mit jelent pontosan a Strike Zone? Enrico Olivieri, olasz fitneszedző évekig tartó mélyizom és gerinc tanulmányok után formabontó és komplex mozgást fejlesztett ki. Tapasztalatait olyan […]

A mozgásról alkotott vélemények és célok egyénileg eltérnek, ám lényegét tekintve mindenki olyan programot szeretne, ami dinamikus, könnyen elsajátítható gyakorlatokból áll és minél rövidebb idő alatt látványos fogyást, alakformálást eredményez.

Mit jelent pontosan a Strike Zone?

Enrico Olivieri, olasz fitneszedző évekig tartó mélyizom és gerinc tanulmányok után formabontó és komplex mozgást fejlesztett ki. Tapasztalatait olyan forradalmi koncepcióba építette bele, mely során minden egyes mozdulat a hasizomból indul, zárt, kinetikus láncra fűzve, így az összes izom dolgozni kezd. A Strike Zone ötvözi a klasszikus jógát a kick box elemeivel, professzionális és látványos mozgás, mely speciális eszközzel garantálja, hogy pontosan végezd el a gyakorlatokat. Ha először mész, számíts rá, hogy az edzés fárasztó lesz, ám a gyors sikerélmény további motivációra sarkall téged!  

Mozogj szenvedélyes stílusban!

A Strike Zone program elvárja tőled a gyakorlatok precíz végrehajtását, és ennek megfelelően épül fel. Fő előnye, hogy erőnléti állapotodhoz szabhatod, valamint kezdőként sem kell aggódnod, mert ha elfáradnál, bármikor visszakapcsolódhatsz. Nagyjából egy hónap alatt olyan rutin szerezhetsz, hogy a későbbiekben simán végigcsinálod az edzéseket!

A Strike Zone 4 zenés részből áll, a Tűzből, a Földből, a Levegőből és a Vízből, de készülj fel, mert a 4×12 perc intenzív és keménységet követel! A gyakorlatok ismétlődnek, és ha túl vagy már az alapozó edzésen, jöhet a fakard (Strike Zone Blade), a Deep és végül az Athletic.

Az első rész – Tűz- dinamikus és küzdősport elemekre épül, az oktató alapgyakorlatokat mutat be, zenével kombináltan. A küzdősport funkcionális értelmezésű, a lényeg az erőkifejtésen, a kinetikus láncban történő munkavégzésen, valamint a törzs rotációján van. Az ütések, rúgások a megfelelő ízületi mobilizálás, az erőkifejtés és a testtudat javítását szolgálják, mely során tökéletesen formálhatod az izmokat és leolvaszthatod magadról a felesleges zsírpárnákat.

Ezt követi a Föld szakasz, ahol túlnyomó részben a földdel érintkezel. A gyakorlatok ugyanazok, mint a Tűznél, csak itt talajon végzed, miközben hasizmod intenzív terhelésnek van kitéve.

A harmadik rész a Levegő, ahol tested egyre nagyobb részben emelkedik el a talajtól, így növelve törzsed mélyizommunkáját. A zene lágyabb, a mozgás a különféle body and mind rendszerekhez hasonlít. Ebben a fázisban főszerepet kapnak az ún. MOMA-k, lábaddal és kezeddel pedig azokat a gyakorlatokat ismételed, mint a Tűz szakaszában.

Az óra negyedik blokkját álló helyzetben kell végezned. A Víz szakasz az egyensúly fejlesztésére irányul, lágy és finom gyakorlatokkal. Lényeges elem a nyújtás, a koordináció és az egyensúly, az izmaid elernyednek, de maga a nyújtás sem hagyományos a „lebegő” mozdulatok miatt. Az egész órára jellemző, hogy nincs elernyedés a hasizomban, és folyamatos a kontrakció.

A négy fázis kihívásai komplexek, és olyan képességeid fejlődnek közben, melyekre a hétköznapi életben nagy szükséged van, mint a dinamizmus, a statikus erő, a stabil testtudat, a hajlékonyság, az ízületi mozgékonyság és az egyensúlyérzék.

Felejtsd el a súlyzót!

A Strike Zone kifinomult, pontos technikát követel tőled, és a gyakorlatok közben használt korong segít a végrehajtásban. A MOMA (Movement Manager) két, 9 cm-es, kézzel esztergált fa korongot jelent. Az egyik oldalon tapadós kis kör segíti a korongok elhelyezését a különböző testrészeken, a másik oldalon lévő csúszós rész a csúszás-csúsztatás gyakorlatának kivitelezésére szolgál, ami olyan speciális kihívást jelent az izmaidnak, melyet más eszközzel nem tudnál megvalósítani. 

A korongokkal pontosabban üthetsz olyan helyzetekben, ahol ellenállást kell kifejtened, vagy olyan ülőgyakorlat során, amikor törzsedet egyik oldalról a másikra kell elmozdítanod. A korong használata bonyolultnak tűnhet, ám könnyíti a gyakorlatokat, segíti a koncentrációt és a levegővel való kapcsolatot a harmadik fázisban.

Egy Strike Zone órán kb. 3000-3500 hasizom kontrakció történik, ezért az órák erős abdominál (hasizom) tréningek, és akár egy alkalom után észrevehető hasizmod tónusossága, és 2-3 hónap elteltével bámulatos sziluetted lehet!

WellnessCafe tipp: www.cseresnyesbea.hu, www.beresalexandra.hu.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X