Főoldal > MOZGÁS > Mozogj kreatívan, és éld át a szabadság örömét!

Mozogj kreatívan, és éld át a szabadság örömét!

0

Írta: and

Freestyler, a kreatív eszköz A Freestyler új és innovatív mozgásforma, egy szörfdeszkához hasonlító ovális board, melyet 2009-ben itthon is bemutattak. Az eszközhöz görgők alatti gumikötél, fogantyúk, bokapánt és szőnyeg tartozik, melyeket a deszka alá és fölé helyezhetsz a gyakorlatok során. A board népszerűsége egyre nagyobb, hisz rugalmasan alkalmazkodik igényeidhez, képességeidhez és minden mozdulatodat követi, azaz […]

Freestyler, a kreatív eszköz

A Freestyler új és innovatív mozgásforma, egy szörfdeszkához hasonlító ovális board, melyet 2009-ben itthon is bemutattak. Az eszközhöz görgők alatti gumikötél, fogantyúk, bokapánt és szőnyeg tartozik, melyeket a deszka alá és fölé helyezhetsz a gyakorlatok során. A board népszerűsége egyre nagyobb, hisz rugalmasan alkalmazkodik igényeidhez, képességeidhez és minden mozdulatodat követi, azaz a mozgás minden irányában ellenállást fejt ki. A két forgó csigát azért tervezték, hogy a gumikötelek által kifejtett erőátvitel könnyed, egyenletes legyen, a kötél mindig felveszi a kiindulási hosszúságát, még akkor is, ha extrém pozícióba helyezkedsz.

Az eszköz könnyű – akár egy tornazsákban is elfér -, ám igazi előnye, hogy kombinálható, és sok izmot dolgoztat egyszerre, ami a funkcionális tréning lényege. A board-ot számtalan testhelyzetekben alkalmazhatod, a kötelek elhelyezése variálható, de össze is fűzheted azokat. A csúszásmentes felület és a tappancsok megakadályozzák, hogy elcsússzon a lábad alatt, az összehajtható matrac többféle módon helyezhető a deszkára, attól függően, hogy épp állsz, ülsz, térdelsz vagy fekszel. A szettben ötféle erősségű kötél található a tömegnöveléshez, vagy izolált izomzat eléréséhez.

freestyler2.jpg ()Funkcionalitás és edzés egyben

A Freestyler-en végzett edzés alapja a funkcionális edzés, mely a rehabilitációból ered. Gyógytornászok fejlesztették ki azokat a gyakorlatokat, melyeket a betegek végeznek, így segítve, hogy munkába állhassanak egy-egy sérülést vagy gyógykezelést követően. A funkcionális edzés főleg saját súllyal végzett gyakorlatokat jelent, melyek a törzsizmokat, a has és az alsó hát izmait célozzák meg. A Freestyler célja, hogy felhasználja a 3 dimenziós mozgásmintákat és ezeket kombinálva egyszerű, biztonságos, hatékony gyakorlatsort alkosson.

Táncolj 3D-ben!

A Freestyler segítségével komplex és hatékony edzéssor végezhető, miközben tiéd a mozgás szabadsága és felhőtlen öröme! Táncolhatsz, aerobik mozdulatokat végezhetsz rajta, de a törzsizomnak dolgoznia kell, a kötélnek pedig feszesnek kell lennie közben. A gumikötél általi ellenállással a súlyzózáshoz képest nagyobb munkára kényszerülnek izmaid, és az engedő fázisban is erőkifejtés szükséges. Az eszköz több tengely körüli mozgást biztosít, ami más megoldással nem kivitelezhető,. Az összes izmod keményen dolgozik, ezért akár fél óra alatt is jó hatásfokkal dolgozhatsz.

Total effect program

Ez a gyakorlatsor főleg akkor hasznos, ha jó koordinációval rendelkezel, szívesen mozogsz dinamikusan, koreografált aerobik órán, hogy maximális zsírégetés mellett formázd vonzóra testedet! Válaszd az alakformálás totális változatát, hogy növeld fittségedet, szív- és érrendszeri kapacitásod, állóképességed, javítsd koordinációdat, és csökkentsd a benned lévő stresszt.

Latino Craze program

Szereted a forró ritmusokat, és előnyben részesíted a pörgős, zenés edzéseket? A Latin Craze gyakorlatok pozitívuma a zene, a koreográfia és a Freestyler kombinációjában rejlik. Élvezd a táncot (salsa,cha-cha-cha, rumba, samba), és az edzést egyszerre, meglátod, úgy dobod le a kilókat, hogy észre sem veszed!

Freestyler pilates program

A pilates változat mindenki számára előnyös, aki erősítené törzsizmait, hátfájástól szenved, valamint szálkás, rugalmas izmokat szeretne. Ennél a verziónál lassan és koncentráltan kell mozognod, nyugodt, kellemes zenére azért, hogy maximálisan figyelhess önmagadra, és fokozott érzelmi-gondolati állapotba kerülhess!

WellnessCafe tipp: freestylerpro.hu, griffsquash.hu.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X