Főoldal > MOZGÁS > Előzd meg a hátfájást Well-Core tréninggel!

Előzd meg a hátfájást Well-Core tréninggel!

0

Írta: and

Mit rejt a név? A Well-Core különleges edzésforma, mely csoportos, dinamikus alakformálást jelent, könnyed, lágy mozgásokkal, kellemes zene kíséretében. A tréning fókuszában a törzs, valamint az egyenes-ferde hasizmok, az alsó hát, a far, a csípő és a gerincmerevítők szinergikus egésze áll, a speciális gyakorlatok ezek erősítésére építenek. A core szó a testközép szinonimája, az elnevezés […]

Mit rejt a név?

A Well-Core különleges edzésforma, mely csoportos, dinamikus alakformálást jelent, könnyed, lágy mozgásokkal, kellemes zene kíséretében. A tréning fókuszában a törzs, valamint az egyenes-ferde hasizmok, az alsó hát, a far, a csípő és a gerincmerevítők szinergikus egésze áll, a speciális gyakorlatok ezek erősítésére építenek. A core szó a testközép szinonimája, az elnevezés a testsúly, az energia és a gravitáció hármasára utal, mely a well-core módszereivel kiválóan lokalizálható.

A core izmok kapcsolatban állnak a gerincoszloppal és a medencével, ezért létfontosságúak a mozgásban, továbbá a helyes testtartás kialakításában. A well szó a wellness rövidítése, a test, a szellem és a lélek egységének szabálya. A Well-Core pozitív hatással van lelki állapotodra, oldja a benned felgyülemlett feszültséget, és derűs gondolatokat eredményez.

wellcore2.jpg ()Koordinációs mozgás a szép tartásért

A mozgásszegény életmód, a stressz, és a rendszertelen táplálkozás elkerülhetetlenné teszi, hogy céltudatosan és személyre szabottan mozogjál. Az irodai ülőmunka miatt rengetegen szenvednek hát- és derékfájástól, és az ezekből adódó anatómiai fájdalmaktól. A Well-Core javítja az egyensúlyérzéket, nyújtja a rövid izmokat – fejlesztve azok hatékonyságát – miközben az egész törzs a környező izomzattal együtt dolgozik a stabilitás előremozdítása érdekében.

Az izolációs, a has-, csípő-, törzsizmok erősítését szolgáló gyakorlatok, és a koordinációs feladatok az összes izom folyamatos munkáját eredményezik az egyensúly megteremtéséhez. Gerinced stabilitását a has- és hátizmok optimális erősítése, valamint a csípőízület mozgékonyságának fejlesztése biztosítja.

A mozgás során legtöbb izmod kontrakcióban van, így szervezeted több kalóriát éget el, mint egy stabil edzésen.

 Alakformálás és tartásjavítás egyben!

A Well-Core edzés a hagyományos aerobik gyakorlatokat gerinc-specifikus elemekkel ötvözi. Bemelegítés után dinamikusabb, magasabb pulzusszámon végzett mozgássorok következnek, melyek beindítják a zsírégetést, és ellazítják a testet és a lelket. A 60-90 perces tréningek főként statikus gyakorlatból állnak, de mozgáskoordinációs és tartásjavító feladatokat is kell végezned, hogy több izomcsoportot is dolgoztass az instabil eszközökkel.

A Well-Core jelentősen megnöveli erőnléti állapotodat, optimálisan nyújtja a rövidülésre hajlamos izmokat, fejleszti testképedet, miközben ellazít és pihentet!

WellnessCafe-tipp: montevideowellness, noifitness.hu. idealfittness.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X