Főoldal > MOZGÁS > Ezek a legjobb gyakorlatok narancsbőr ellen

Ezek a legjobb gyakorlatok narancsbőr ellen

0

Írta:

A következő gyakorlatsor tartalmaz erőgyakorlatokat a csípő és a combok erősítése érdekében, de jógaállásokat is a nyirokműködés és a vérkeringés élénkítésére. Ha hat héten át heti háromszor elvégzed a gyakorlatokat, odafigyelsz a táplálkozásodra, és rendszeresen végzel aerob mozgást, futást, kerékpározást, gyaloglást is, hamar búcsút mondhatsz a nem kívánt narancsbőrnek! 1. Bemelegítés Tölts tíz percet a […]

A következő gyakorlatsor tartalmaz erőgyakorlatokat a csípő és a combok erősítése érdekében, de jógaállásokat is a nyirokműködés és a vérkeringés élénkítésére. Ha hat héten át heti háromszor elvégzed a gyakorlatokat, odafigyelsz a táplálkozásodra, és rendszeresen végzel aerob mozgást, futást, kerékpározást, gyaloglást is, hamar búcsút mondhatsz a nem kívánt narancsbőrnek!

1. Bemelegítés

Tölts tíz percet a test bemelegítésével, ami lehet gyaloglás, ugrálás, tánc, vagy más mozgás, ami megemeli a pulzust.

2. Guggolás

Ehhez a gyakorlathoz kézi súlyzókra lesz szükség, a legjobb a 4-7 kg-os. Állj egyenesen, lábadat terpeszd csípőszélességben. Tartsd a súlyzót a lábad között, karod legyen nyújtva. Karodat változatlan helyzetben tartva (mozogjanak a törzzsel együtt) guggolj le, mintha egy székre akarnál leülni. A farizmok végezzék a gyakorlatot, és ne szélesítsd közben a terpeszt, a térdek maximum a bokáig dőlhetnek előre. Ezután a comb- és a farizmok segítségével nyomd fel magad a kiinduló helyzetbe. Amikor ezt elérted, szorítsd össze farizmaidat, és tartsd így 1 másodpercig. Ismételd meg 12-szer, majd az egész gyakorlatot az elejétől négyszer.

narborgyak2.jpg ()3. Széles guggolás

Állj egyenesen és lábadat terpeszd a csípőszélességnél nagyobb terpeszben, szélesebben, mint az előző gyakorlatnál. Lábfejed fordítsd kifelé 45 fokos szögben. Most végezd el az előző gyakorlatot ebben a pozícióban. Négyszer 12 sorozatot végezz.

4. Kitörések

Fogj mindkét kezedbe súlyzót (vagy megfelelő súlyt), karodat tartsd a tested mellett. Lépj ki előre, közben hajlítsd a lábad úgy, hogy a térded a földhöz közelítsen. Figyelj arra, hogy a térded ne menjen kijjebb, mint a bokád, és hogy a lábfejed ne forduljon ki, mert az csökkenti a hatást. Emeld meg magad a hátul lévő lábad lábfejével (a farizmokban és a belső combban kell érezni a mozgást) és ereszkedj vissza a kiinduló pozícióba. Végezd el 12-szer, majd ismételd meg lábcserével. Négy sorozatot végezz.

5. Lábujjhegyre állás

Állj egyenesen, talpad legyen a földön. Lábfejedet fordítsd kissé befelé, hogy lábujjaid egymás felé nézzenek. Emelkedj lábujjhegyre, közben nyújtsd meg a vádlit. Végezz 12 ismétléssel négy sorozatot.

6. Lábremegtetés

Feküdj hanyatt és emeld fel a lábad. Csinálj olyan széles terpeszt, amilyet csak tudsz, és találd meg azt a pozíciót, ahol a lábad elkezd remegni. Tartsd ezt a helyzetet 2 percig.

7. Pillangó

Ülj le a padlóra, lábad húzd fel, a két talpad tedd össze. A kezeid tedd a térdeidre, karod legyen az oldalad mellett. Fújd ki a levegőt, közben a karodat fefelé nyomva emeld a térdedet. Szívd be a levegőt, és nyomd vissza a térded. Ismételd meg 10-szer.

8. Lábizomnyújtás

Bal lábaddal lépj előre, hajlítsd a térded. Közben jobb lábadat nyújtsd ki, így a sarkad felemelkedik a padlóról. Tartsd nyújtva ezt a lábad, miközben a sarkad próbáld meg óvatosan lenyomni. Tartsd 30 másodpercig, érezni fogod az izmok húzódását. Lazítsd a lábad, és lábcserével végezd el újra a gyakorlatot.

9. Combnyújtás

Állj egyenesen. Emeld fel hátul a bal bokádat. Fogd meg a lábad és húzd óvatosan a feneked felé. Tartsd ezt a helyzetet 30 másodpercig, közben támaszkodj a kezedre, hogy egyensúlyodat megtalálhasd. Lábad engedd le, majd a másik lábaddal ismételd meg a gyakorlatot.

Forrás: Helen Foster Méregtelenítés című könyve


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X