Főoldal > MOZGÁS > Pezsdítsd fel a véredet: itt a Bailar Latin Aerobic!

Pezsdítsd fel a véredet: itt a Bailar Latin Aerobic!

0

Írta: and

Táncolj, érezz latinul! Ha örökmozgó vagy, mindened a zene, és szívesen megtanulnád a szamba, a salsa vagy a cha-cha-cha alaplépéseket, látogass el a Bailar Latin órára! Az izgalmas koreográfiákban a latin-amerikai táncelemeket a dance aerobik mozdulataival kombinálják.    A salsa több évszázados zenei és kulturális örökség, a latin-amerikai és karibi népek történelméből ered és rengeteg […]

Táncolj, érezz latinul!

Ha örökmozgó vagy, mindened a zene, és szívesen megtanulnád a szamba, a salsa vagy a cha-cha-cha alaplépéseket, látogass el a Bailar Latin órára! Az izgalmas koreográfiákban a latin-amerikai táncelemeket a dance aerobik mozdulataival kombinálják.   

A salsa több évszázados zenei és kulturális örökség, a latin-amerikai és karibi népek történelméből ered és rengeteg afro elemet tartalmaz. A salsa kubai nyelven fűszert jelent, ami összetett zenei stílusra és különböző ritmusok keveredésére utal. Az egyes stílusok a térben való mozgásban, a kezdés irányában illetve az első lépések zenei elhelyezésében különböznek egymástól.

shutterstock_62209783.jpg ()A szamba többféle táncforma gyűjtőneve, zenéje az ősi afrikai kultúrában gyökerezik. A gyors, élénk ritmusok táncolhatók akár párban, sorokban vagy körökben. A cha-cha-cha afro-kubai zenei stílus, modern verziója mesterségesen kialakított zenei és táncforma, mely a mambó és a rumba egyik változata.

A cha-cha-cha gyors, dinamikus ritmusokra épülő, pörgős felsőtesti izolációkkal és jellegzetes lépéskombinációkkal vegyített táncforma.

A Bailar órák felépítése

A tréning az aerob mozgások olyan formája, mely kezdő és haladó szinten is űzhető. A Bailar Latin Aerobik pozitív élettani hatása, hogy kiválóan fejleszti a kondíciódat, a ritmusérzékedet, és a mozgáskoordinációdat, valamint tökéletesen kiegészíthető bármilyen fogyókúrás programmal.

Az óra alap aerobic lépésekből álló bemelegítéssel kezdődik, majd 4 x 8-as zenei egységből álló koreografált technikák következnek, ahol a latin táncok alaplépéseivel ismerkedhetsz meg. Az izolációs gyakorlatok segítenek ráhangolódni a zenére, és általuk finomíthatsz minden mozdulatodon.  A stílusjegyeket és a technikai megoldásokat – testhullámzás, forgások, csípőmozdulatok – könnyedén, partner nélkül is megtanulhatod. Ezek nehézségi foka pedig attól függ, hogy mennyi versenytáncos figurát építenek az órarendbe.

Égesd a zsírt élvezettel!

A táncos aerobik óra felér egy komplett kardio tréninggel, hiszen úgy dobod le a felesleget, hogy közben nem terheled a szívedet és az ízületeidet! A Bailar Latin Aerobik izolációs mozdulatai szépen formálják a kritikus zónáidat, erősítik az immunrendszeredet, csökkentik a vérnyomásodat, valamint egészséges testtartást és kellemes közérzetet biztosítanak. A tánc növeli szervezeted antioxidáns aktivitását, fejleszti memóriádat, a pezsgő ritmusok kikapcsolnak, ellazítanak és elűzik a gondokat!

Wellness Cafe tipp: www.bailar-aerobik.hu , www.lindafit.hu , www.kleoszalon.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X