Főoldal > MOZGÁS > Pörögj a rúdon!

Pörögj a rúdon!

0

Írta: and

Rugalmasság, forróság, elegancia! A poledance több, mint sport! Olyan előadóművészet, mely magában foglalja az akrobatikus mozgást és a klasszikus táncórát, pörgős zene kíséretében. A rúdon való táncolás nem újkeletű, 1920 környékén indult el Amerikából, ahol az utazó cirkuszművészek egy függőleges rúdba kapaszkodva adták elő produkcióikat. Később a burleszk átvette ezeket az elemeket, majd a 80-as […]

Rugalmasság, forróság, elegancia!

A poledance több, mint sport! Olyan előadóművészet, mely magában foglalja az akrobatikus mozgást és a klasszikus táncórát, pörgős zene kíséretében. A rúdon való táncolás nem újkeletű, 1920 környékén indult el Amerikából, ahol az utazó cirkuszművészek egy függőleges rúdba kapaszkodva adták elő produkcióikat. Később a burleszk átvette ezeket az elemeket, majd a 80-as években sztriptíz néven vált ismertté, elsőként Kanadában.

Az elmúlt években valóságos rúdtánc őrület söpört végig a világon, Britney Spears, Lindsay Lohan, és más hollywoodi hírességek is szívesen tekeregnek rajta, illetve nők ezreinek növelte meg önbizalmát ez az akrobatikus tánc, mely a hatalom, a koordináció és az érzékiség szimbólumává vált.

Emeld művészi szintre önkifejezésed!

rudtanc2.jpg ()Ne gondold, hogy elkezdéséhez átlagon felüli képesség vagy hibátlan alak szükséges! A rúdtánc kortól független, bárki elsajátíthatja, ám kemény sport, és a tökéletességhez rengeteg gyakorlás kell!

A rúdtánc kombinált aerob-anaerob edzés, ahol a felsőtest erőssége, és az egyensúlyérzék alapfeltétel. A táncórák mentálisan is hatnak, a csavaros-pörgős mozdulatok során boldogsághormonok szabadulnak fel, melyek csökkentik a stresszt, és jó közérzetet biztosítanak. Nagyjából fél év alatt jutsz alapszintre, és ha ráérzel a poledance ízére, 1 év alatt akár saját stílussal büszkélkedhetsz!

Megéri a küzdelmet!

A poledance fő kelléke egy üreges acél vagy réz rúd, ami a padlótól a mennyezetig tart.

A rúdtánc oktatása több fázisú, az első foglalkozás 1 órás, ahol alapmozdulatokat tanulhatsz összekötő és erősítő gyakorlatokkal. A bevezető óra célja tested fokozatos erősítése és felkészítése a későbbi, bonyolultabb koreográfiákra.

A gyakorlatok minden porcikádat átmozgatják, ezért eleinte nagyon megterhelő, ám rövid idő alatt látványosan javul izmaid felépítése, kiválóan fejlődik ritmusérzéked, és formás, feszes alak a jutalmad érte!

Az órák bemelegítéssel kezdődnek, majd nyújtást követően erőnléti, technikai és koreografált elemek következnek, melyek egyre nehezebbek lesznek. Nagyon fontos, hogy az edzésekre vigyél magaddal rövid sortot és trikót, hiszen a tapadás miatt bőrödnek kell a rúdhoz érnie.

Csábíts fejjel lefelé!

Szeretnéd tánctudásoddal elkápráztatni a kedvesedet? Szereltess rudat otthonra egy szakértővel, gyakorolj minél többet, hogy mozdulataid légiesebbek legyenek. Ha gátlásos voltál, határaid táncos feszegetése hihetetlen önbizalmat kínál! Lepd meg párodat szexi öltözékkel, és dobd fel a háló hangulatát erotikus pörgésekkel!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X