Főoldal > MOZGÁS > Trükkös kalóriaégetés otthon és a szabadban

Trükkös kalóriaégetés otthon és a szabadban

0

Írta: and

Görkorcsolyázás – 30 perc alatt 425 kalória A görkori egyértelműen a zsírégető gyakorlatok toplistájának csúcsán áll, hiszen nemcsak karcsúsít, de egyben szép szálkássá is formálja az izmaidat, ráadásul a nap folyamán felgyülemlett stresszt is maradéktalanul levezetheted vele. Fontos, hogy akár kezdő vagy, akár profi száguldozó, a sisakot és a térdvédőt sose hagyd otthon! Még hatékonyabb: […]

Görkorcsolyázás – 30 perc alatt 425 kalória

A görkori egyértelműen a zsírégető gyakorlatok toplistájának csúcsán áll, hiszen nemcsak karcsúsít, de egyben szép szálkássá is formálja az izmaidat, ráadásul a nap folyamán felgyülemlett stresszt is maradéktalanul levezetheted vele. Fontos, hogy akár kezdő vagy, akár profi száguldozó, a sisakot és a térdvédőt sose hagyd otthon!

Még hatékonyabb:

Váltogass egy perc gyors korizást egy perc lassú fázissal, így még inkább tudod fokozni a zsírégetést.

Futás – 30 perc alatt 347 kalória

Bizonyára te is észrevetted már, hogy a rendszeresen futók mindig vékonyak, és egyben izmosak is. Ennek oka, hogy a futás során igénybe vett izmok, a láb és a fenék képesek a leghatékonyabb zsírégetésre.
Futás során figyelj a helyes testtartásra! A kezeidet tartsd a törzsedhez közel, ne hajolj túlságosan előre és a lábaid is legyenek közel a talajhoz. Lehetőleg a talpad közepén landolj, majd onnan gördülj tovább a lábujjak felé!

Még hatékonyabb:

Akárcsak a korinál, váltogasd a gyors és a lassú tempót. Ha ezt unalmasnak találod, akkor pedig irány fel a hegyre!

trukkosmozgas2.jpg ()Ugrókötelezés – 30 perc alatt 340 kalória

Az ugrókötelezést még a profi boxolók is alkalmazzák edzésként, így ha nem szeretnél kimozdulni a lakásból, fél óra ugrálással rengeteg kalóriát égethetsz el.  Nem kell hatalmasakat ugranod a levegőben, lábaid maradjanak közel a talajhoz! Ha épp nincs ugróköteled, anélkül is ugyanúgy végre tudod hajtani a gyakorlatot, a hatás ugyanaz.

Még hatékonyabb:

Az edzés hatékonyságát itt is növelheted a tempó váltakozásával, valamint azzal, hogy felválta, először két lábon, majd egy lábon ugrálsz. A merészebbek kombinálhatják a kocogást az ugrókötelezéssel.

Hullahopp karika – 30 perc alatt 300 kalória

Érdemes Beyoncé példáját követned, hiszen ő  többek közt hullahopp karikázással tartja karban a testét. Először is vegyél egy felnőtt méretű hullahoppot, mivel az unokahugi hullahoppja túl kicsi lesz neked. Kezdésnek az egyik lábad legyen a másik előtt, és kezd el a csípőkörzéseket. Ne csüggedj, ha első alkalommal kicsit ügyetlenkedsz, az edzésérték ugyanaz marad, és alkalomról alkalomra egyre profibb módon fogsz bánni a szerrel.

Még hatékonyabb:

Ha már ügyesen bánsz a hullahoppal, érdemes variálnod az edzést úgy, hogy megpróbálsz leírni egy 360 fokos kört. Eközben  a lábad is mozog, ezzel is növelve az edzés hatékonyságát.

Tenisz – 30 perc alatt 272 kalória

Ne gondold, hogy a teniszhez szükséged van partnerre és külön utazgatásra, hogy találj egy megfelelő pályát. Elég, ha van egy üres fal (mondjuk a garázsban), és máris kezdődhet a leszámolás a kalóriákkal. Állj 10-25 lépésre a faltól, attól függően, hogy milyen erősen akarod ütni a labdát! A tenisz ráadásul némi futással lesz ötvözve, ha ugyanis elszalasztod a labdát, bizony szaladgálnod kell utánuk.

Még hatékonyabb:

Próbáld minél erőteljesebben ütni a labdát, utána pedig lazíts a tempón!

Tánc  –  30 perc alatt 220 kalória

Bár a tánc a listán nem a legkalóriagyilkosabb mozgásforma, viszont az egyik legszórakoztatóbb, és még a lakásból sem kell kimozdulnod. A fontos, hogy jó tempós számokat válogass össze, amire aztán egy kettőre beleáll a boogie a lábadba, de úgy is csinálhatod, hogy a lassabb számoktól haladsz folyamatosan a tempósabb muzsikák felé.

Még hatékonyabb:

Ne csak a lábadat, hanem a karodat is használd, így tánc közben azok is formálódnak!

Tempós gyaloglás – 30 perc alatt 170 kalória

Itt a kellemeset összekötheted a hasznossal, hiszen akár egy barátnődet is meginvitálhatod egy gyalogtúrára, és ügyelve arra, hogy azért a tempót tartsátok, kellemesen el is beszélgethettek, így aztán az a röpke félóra észrevétlenül fog elszállni. Tartsd a törzsed egyenesen, a karjaidat mozgasd előre-hátra. Minden egyes lépésnél landolj a talpadon, és onnan gördülj a lábujjak felé!

Még hatékonyabb:

Itt is variálhatod a lassabb gyaloglást a tempósabbal, akárcsak a futásnál.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X